Ivanka Devátá o manželství s Josefem Vinklářem: Měla jsem 49 kilo a díry na těle! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ivanka Devátá o manželství s Josefem Vinklářem: Měla jsem 49 kilo a díry na těle!

Josef Vinklář
Josef Vinklář (Aha! – Martin Přibyl)

 Herečka a spisovatelka Ivanka Devátá (78) byla druhou ženou milovníka žen Josefa Vinkláře. Manželství začalo jako jedna velká pohádka, ale skončilo kvůli nevěrám a následné hospitalizaci herečky na psychiatrii. Jak na něj Ivanka zpětně vzpomíná?

 „S tim Pepíkem to bylo hezký. On byl vtipnej,  podívala jsem se do světa, ale pak přišly horory. To je pravda. Byla jsem s ním moc dlouho, rozum do hrsti jsem měla vzít dřív. Ale něco jsem tím získala – nadhled, zkušenost,“ vzpomíná Ivanka v pořadu 13. komnata.

Poprvé se herečka vdávala už v 24 letech. Jejím prvním manželem byl Miloš Hlavica. Tehdy byla dokonce úspěšnější a dostávala víc rolí, než on. Když se poté Vinklář rozváděl s Janou Dítětovou, tak zaútočil právě na mladou herečku.

„Doma jiskřilo, hned jsem si nezvykla, že mám jiného manžela,“ vzpomíná Ivanka na druhý sňatek, kdy Vinkláře omylem oslovovala jménem prvního muže. „On měl schopnost udělat ze všedního dne neděli. Tak strašně jsem mu podlehla, že to doteď nemůžu pochopit. Byla jsem úplně ochrnutá. Podlehla jsem mu naprosto ve všem a ještě ráda.“

Po prodělané žloutence, léčení a následném těhotenství se herečka rozhodla dobrovolně upozadit. „Já mu vytvářela zázemí, když on šel nahoru,“ vysvětluje. Nakonec to ale začalo být neúnosné, manželé si nerozuměli. Devátá nemohla nic, manžel všechno a noci, kdy čekala, až se vrátí z pitek nebo postelí jiných žen bylo bezpočet.

Nakonec herečku Vinklář úplně zdeptal. „Měla jsem tenkrát 49 kilo, na těle úplný díry,“ říká o konci manželství. „Kam se poděla ta Ivanka Devátá, kterou jsem kdysi byla?“ Všechno vyústila v kolaps v divadle. „Já jsem prostě všeho nechala, zaklonila hlavu a začala jsem řvát. To byl tak nádherný pocit, já už jsem nic nemusela...“

Poté ji Vinklář odprosil, ona s tím ještě dva roky vydržela, než ho definitivně opustila. V 48 letech neměla téměř nic, ale znovu se cítila svobodná. Začala tehdy na radu syna psát a udělala dobře. Její fejetony byly velmi úspěšné a knihy vydává Devátá dodnes.

Přečtěte si
6010
31. 5. 2017 • 17:30

Já jen nechápu, proč se ti chlapi tak kurví.

ban09
9. 7. 2014 • 19:10

Pravou a levou nosní dírku, že?

setug
9. 7. 2014 • 16:26

něco zapomíná, že si ho vzala 2x. proč, když byl tak hrozný?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.