NENÁVIST Vinkláře s Munzarem: Podivná krádež, jel v tom i Dvořák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

NENÁVIST Vinkláře s Munzarem: Podivná krádež, jel v tom i Dvořák!

Kvůli roli panovalo mezi oběma herci nepřátelství!
Kvůli roli panovalo mezi oběma herci nepřátelství! (Foto: Aha! - Alexandr Malachovský, Petr Novotný, koláž Ahaonline.cz)

Herci rádi mluví o tom, jaká se na »place« sešla skvělá parta lidí, jaká úžasná atmosféra po celou dobu natáčení panovala. O problémech a konfliktech většinou mlčí. Jako by snad ani žádné nebyly. Opak je ovšem někdy pravdou. Občas panuje dusno, dokonce i na facky tu a tam dojde. Pátrali jsme potom, kdo koho v českém showbyznysu na smrt nenávidí…

Josef Vinklář (†76) – Luděk Munzar (80)

O co šlo? O Dvořáka!

Nenávist se datuje od roku 1979. Nešlo o svedenou ženu, ani o velké peníze. Vinklář Munzarovi ukradl roli! Šlo o postavu hudebního skladatele Antonína Dvořáka ve filmu Koncert na konci léta režiséra Františka Vláčila. Dvořákovu manželku Annu měla hrát Munzarova manželka Jana Hlaváčová a tak byl pro tvůrce jasnou volbou.


Vinklář do Vláčila hučel, dokud nepodlehl

Ke scénáři se však záhadným způsobem dostal i Vinklář, kterého postava hudebního skladatele nadchla a aby ji získal, byl schopný udělat cokoliv.  „Pozval Vláčila na skleničku, opil ho a hučel do něj tak dlouho až ho nakonec umluvil,“ popsali pamětníci celé události. Munzara jednání kolegy dost naštvalo, ale neměl povahu, rvát se dál.


Janáček Munzarovi sednul víc

Zhrzený Luděk Munzar si nakonec zahrál jiného slavného skladatele. Ve snímku Lev s bílou hřívou (1986) představoval Leoše Janáčka, a to mu možná slušelo víc.



Přečtěte si
malavelka
12. 2. 2014 • 15:58

Řekla bych,že Munzar má pro herectví sice talent ale zároveň jakoby se minul svou profesí a nepatřil mezi herce. Je to zvláštní pocit.

ivoadler
12. 2. 2014 • 09:58

Hlavně, že se ta verbež vydává za vzor morálky a každého poučuje, jak se má chovat. Zaplať pánbu za bulvár, že tohle zveřejňuje. Někteří pitomci jsou schopný lézt umělcům do zadku.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.