Josef Vinklář (†76) by se v hrobě obracel: Smutný osud jeho chalupy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Josef Vinklář (†76) by se v hrobě obracel: Smutný osud jeho chalupy!

Josef Vinklář odkázal synovi, už rok patří cizím lidem.
Josef Vinklář odkázal synovi, už rok patří cizím lidem. (Foto Aha! – Zbyněk Pecák, Jiří Černohorský, reprofoto ČT a receptář Prima nápadů)

Milovaná chalupa Josefa Vinkláře (†76) v Českém ráji, kterou herec zrekonstruoval vlastníma rukama, už nepatří rodině. Syn Adam Vinklář (41) ji šest let po tatínkově smrti prodal.

Dva a půl kilometru od ní se narodil, málem v ní i umřel. Chalupa v Jinolicích byla pro Josefa Vinkláře nejmilejším místem na světě, kde trávil každou volnou chvilku a na její zahradě chtěl být pohřben.

Pár týdnů před smrtí se ve vesnici zastavil na poslední partičku mariáše. Podle sousedů pak seděl dlouho do tmy na zahradě. K místu ho pojilo mnoho vzpomínek i práce, kterou na chalupě udělal. „Bylo to tu něco neuvěřitelnýho. Před domem zarostlé trávou do výše oken. Hnojnice, králíkárna, kde byla suchá toaleta. Ale když jsme zjistili, že je tam modrá pec a rybník, tak jsem se zamiloval,“ vyprávěl herec v pořadu Receptář prima nápadů.


Proto si také přál, aby se o chalupu dál staral syn Adam, kterému ji po své smrti odkázal. Ten ale jeho přání nedokázal splnit. „Chalupu jsem před rokem prodal. A teď mě to mrzí. Já jsem v daný okamžik usoudil, že je to dost finančně náročné. Dokonce jsem měl v úmyslu tam bydlet a začal jsem to rekonstruovat. Ale z toho pak sešlo. Nakonec došlo k jejímu prodeji, čehož teď moc lituju. Ale mám k tomu místu dodnes velký vztah jako měl otec,“ svěřil se Adam Vinklář.
Z interiéru chalupy, který je jako kopie domku Evžena Humla ze seriálu Chalupáři, v němž si Vinklář zahrál taxikáře, tak zmizela nejen hercova přítomnost, ale i fotky a jeho osobní věci.

Stavitelem v seriálu i v životě
V seriálu Chalupáři, kde si Vinklář zahrál, a který včera večer vysílala televize Nova, si vyzkoušel v předposledním díle kopat septik. A ten také budoval i na své chalupě, kde byl původně jen suchý záchod.



Přečtěte si
pepicka71
26. 7. 2014 • 08:41

máte naprostou pravdu.

defakto
25. 7. 2014 • 09:05

...... no jo , ale to by chtělo v té chalupě bydlet ! ...... starat se o ni i o okolí , jestli by tam syn jezdil jednou za čas nejspíš by chalupu někdo vykradl , nebo nějak jinak poškodil .

prasulka
24. 7. 2014 • 18:58

prasulka
24. 7. 2014 • 18:58

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.