Krásnou hlasatelku Dvořáčkovou (†51) stihl krutý osud! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Krásnou hlasatelku Dvořáčkovou (†51) stihl krutý osud!

Fotografie
Fotografie (internal)

Od 60. do 90. let minulého století jste se na televizní obrazovce mohli setkávat se sympatickou Dagmar Dvořáčkovou, která začínala jako herečka a později se stala i televizní hlasatelkou. Úspěšný profesní život byl však zastíněn těžkou chorobou a předčasným úmrtím.

Seznámení v nočním klubu

O oblíbené hlasatelce se dochovalo jen málo publikovaných materiálů, a proto je cenná vzpomínka přítele Dagmar Dvořáčkové, jazzmana a swingové legendy Ládi Kerndla (69). "Dáša byla nádherná ženská. Seznámili jsme se v nočním klubu hotelu Internacional, kde jsem zpíval. Jí se hrozně líbily moje písničky, a dokonce mi napsala nádherný text na mé první album. Jmenoval se »Jsi můj zázrak lásky, kterou jsem už vzdal," zavzpomínal Kerndl.


Zabila ji rakovina ledvin

Bohužel do života Dvořáčkové zasáhla krutě zhoubná nemoc a nebyla mezi námi tak dlouho, jak by si možná mnozí přáli. Krátce poté, co u Kerndlů oslavili narození dcery Terezy (27), musel zpěvák čelit o poznání smutnější novině.  "Onemocněla rakovinou ledvin. Když jí jednu odoperovali, rakovina zasáhla i tu druhou a Dáša zemřela," řekl Kerndl.
Kde jste ji viděli?

Dvořáčkovou si můžete vybavit z mnoha filmů, z nichž můžeme namátkou jmenovat Schulhoffovu Lásku nebeskou, Čechovu detektivku Alibi na vodě nebo další krimi Přísně tajné premiéry od Martina Friče. Dagmar se objevovala i v seriálech jako Klapzubova jedenáctka a Velmi uvěřitelné příběhy. Naposledy si ji do svého televizního filmu vybral Igor Chaun pro kritiky ceněný Štědrý večer paní Hůlové v roce 1991.

Přečtěte si
beladona
26. 12. 2014 • 18:56

oxy, to Jandové fandíš Jo a nejsi sama, komu vymazali příspěvek, já tady napsala příspěvek ke znásilněné Mongolce , Mongolovi a přidala jsem k tomu úkáčka na něž mám názor neměnný a příspěvek byl fuč natotata, ale navíc ( a to jsem se smála) diskuzi úplně zavřeli .

beladona
26. 12. 2014 • 18:50

Dvořáčková byla úžasně roztomilá a myslím, že se jí dalo odpustit úplně všechno, prý byla samý brebt .Na jednom záznamu je, jak oba namazaní ona + Bolek Polívka vystupují v nějakém přímém přenosu , to bylo šou .. , nebo ohlásila hru .. " od S.Maughama " a četla to jako " mogama ", ale byla kouzelná a milá.Pak prodávala tady v Praze v malé prodejně zeleninu.Prej tam na zemi sedávali její přítelé , popíjeli a pokuřovali a ona vážila brambory stylem chceš kilo ? tady máš 2 a zinkásla za 1 nebo taky 3 ale lidem to prý nijak nevadilo, byla milá .Škoda jí!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.