Tajemství Ivetiny sebevraždy: Bartošovou mohl někdo ovládat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tajemství Ivetiny sebevraždy: Bartošovou mohl někdo ovládat!

Fotografie
Fotografie (internal)

Na smrt kráčela ke kolejím nápadně pomalu. Podle jedné ze sousedek šla Iveta Bartošová (†48) v ono osudné úterý jen co noha nohu mine. Podle znalců hypnózy ji mohl někdo ovládat.

Hypnóza zmůže divy

Novinářka Eva dělala s Ivetou někdy před sedmi, osmi lety rozhovor. Slovo dalo slovo a došlo i na hypnózu. Eva s ní měla už trojnásobnou zkušenost. „Vždycky mě někdo poslal na nějakou cestu. Jela jsem třeba tramvají na konec města, a přitom jsem nevěděla proč. A druhý den mi bylo špatně od žaludku a bolela mě hlava,“ ličí novinářka.


Bartošové bylo v hypnóze zle

Přesně stejný zážitek měla i Iveta Bartošová. „Vyprávěla mi, jak musela najednou vyjít z domku v Uhříněvsi a jít až na konec ulice. Tam seděl na zemi nějaký muž a chtěl od ní podpis,“ vzpomíná. Prý si ve zkušenosti s hypnózou náramně notovaly. Obě se shodly na tom, že to není nic příjemného. „Druhý den prý bylo Ivetě zle stejně jako kdysi mně,“ dodala Eva.
Hypnabilita Ivetu trápila

Schopnost pohroužit se do hypnózy – hypnabilita – je obě trápila. Byly vystaveny jakýmkoli pokusům a nedokázaly své reakce dostat pod kontrolu. Zpěvačka pak novinářku uprosila, ať do rozhovoru o hypnóze nic nedává, že by byla lidem pro smích.
Cimický radil před hypnózou utéct

Evě se rozhodně nelíbilo pomyšlení, že pod vlivem cizí vůle udělá cokoli. „Radila jsem se s psychiatrem Janem Cimickým. Řekl mi, že jakmile ucítím něco podobnémo, musím co nejrychleji opustit místo, na němž se nacházím. Abych zmizela ze zorného pole člověka, který si na mně dělá cvičení. Tím se spojení přeruší,“ vysvětlila Eva. Možná že Iveta se už nestihla z područí vymanit. Rozdíl mezi hypnózou a hypnabilitou
Hypnóza je změněný stav vědomí, v němž je pozornost zhypnotizovaného člověka dokonale soustředěna na hypnotizéra a jeho sugesce – tedy instrukce. Hypnabilita je pak hloubka hypnózy, do níž je daný člověk schopen se ponořit. U každého je jiná.
Po hypnóze loupil

V knize Experimentální hypnóza do Stanislava Kratochvíla je uvedena i zajímavá perlička, jak také může hypnóza fungovat. Pacient se léčil kvůli nedostatečnému sebevědomí a terapeut mu v hypnóze mezi jiným sdělil: „Dokážete všechno, co chcete, kdybyste chtěl vyloupit banku, zvládnete to.“ Dotyčný se potom skutečně pokusil o vyloupení banky.

Přečtěte si
kozinozka
10. 6. 2014 • 16:33

Většina lidí jsou ve své podstatě "malí". To znamená opatrničtí, sobečtí, závistiví a povrchní. Skutečné osobnosti /celebrity/ jsou výjimkou , nejsou to ta kvanta všeho možného, co se chce za každou cenu předvádět. na veřejnosti. Naopak, skutečné osobnosti to ke štěstí nepotřebují, a jsou schopné si uchránit své soukromí. Takových je velmi málo a v bulváru se ukazujíjen ti, co si na celebrity hrají.. Iveta potřebovala pomoc a nikdo z kolegů jí ruku nepodal.Mnohé se dokonce těšily, že odpadla konkurence. Iveta to měla těžké, protože byla hezká a talentovaná více než je obvyklé, a to se těžko skousne. Bohužel "nikdo není dokonalý", a tak jí zase postihly problémy jinde a to je horší než velký nos nebo špatná pleť...

wernerovamagdalena
10. 6. 2014 • 15:52

Na smrt kráčela ke kolejím nápadně pomalu. To já, když chci skočit pod vlak, tak si vesele poskakuju.

maxovskej
6. 5. 2014 • 06:05

Je to neuvěřitelné ale podle mého velmi vědeckého úsudku Ivetku ovládal před sebevraždou motýl Emanuel!!!??

soorry
5. 5. 2014 • 12:00

Iveta a hypnóza, já myslím prášky, taky zchudla, tak celkové vyhladovění. že šla pomalu, neměla sílu. jak to že ji JR nechal tak vyhladovět, zkoušel co vydrží????

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.