Alena Přibylová: O milencích jen zpívá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Alena Přibylová: O milencích jen zpívá!

Alena Přibylová se synem Danielem a kočičím miláčkem Sárou.
Alena Přibylová se synem Danielem a kočičím miláčkem Sárou.

PRAHA – Zpěvačka a houslistka Alena Přibylová (47) se málem po dvaceti letech vrátila do světa popmusic s písní Milenci, která vyšla k zítřejšímu Valentýnovi na výběru zamilovaných písniček Jenom láska.

Zpěvačka a houslistka Alena Přibylová (47) se málem po dvaceti letech vrátila do světa popmusic s písní Milenci, která vyšla k zítřejšímu Valentýnovi na výběru zamilovaných písniček Jenom láska. „Nikdy jsem zpívat nepřestala, pouze místo popíku zpívám s Helenou Viktorinovou v dámské hravé kapele Viktorky jiný repertoár jako například dechovku či staropražské písničky,“ přiznala deníku Aha! Alena. Za její »popíkový« konec vlastně může syn Daniel.

„Song Milenci jsem natočila s Kroky Františka Janečka, se kterými jsem po čtyřleté spolupráci s Karlem Gottem, dva roky zpívala. Původně ho nazpívala Polka Maryla Rodowicz a mně se tak zalíbil, že mi textař Eduard Pergner, který tehdy psal pod pseudonymem Boris Janíček, napsal český text. Milenci vyšli v roce 1988 na singlu, tedy ve stejném roce, kdy se narodil můj syn Daniel, kterému je dnes osmnáct. Já jsem odešla na mateřskou dovolenou a tím skončila moje popíková kariéra,“ zavzpomínala si Alena Přibylová.

Když se Alena v devadesátých letech rozhodla ke zpívání vrátit, nabídla jí Helena Viktorinová, aby s ní zpívala v její dámské kapele Viktorky. „S Viktorkami zpívám dodnes a máme úspěchy nejen u nás, ale především v německy mluvících zemích,“ tvrdí Alena s tím, že je moc ráda, že nyní Supraphon zařadil Milence jako jednu z písniček o lásce na album Jenom láska. „Musím se přiznat, že se mi i po těch osmnácti letech pořád líbí. A nejen mně, ale i mému synovi, který hraje na elektrickou kytaru,“ dodala Přibylová, jejíž Milenci tak vyšli poprvé na cédéčku a už je začala hrát i rádia. „V soukromí, ale žádného milence nemám. Jsem rozvedená a žiju sama se synem,“ směje se Alena Přibylová.


Autor: Miroslav Graclík
Foto Aha!: Martin Pekárek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.