Monika a Klárka nezemřely na otravu: Co se tedy dělo na hotelovém pokoji? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Monika a Klárka nezemřely na otravu: Co se tedy dělo na hotelovém pokoji?

Monika s Klárkou.
Monika s Klárkou. (Foto Aha! – Ladislav Křivan, Martin Hurda, ČTK)

V sobotu ve večerních hodinách česká policie konečně odtajnila část vyšetřování smrti Moniky a Klárky v Egyptě. Vyšetřovatelé k překvapení všech uvedli, že matka s dcerou nezemřely na otravu, jak až doposud předpokládalo.

Několikaměsíční spolupráce českých a egyptských kriminalistů začíná konečně přinášet další důkazy. Po letní záhadné smrti dvou turistek se ujala varianta, že byly otráveny extrémně silným jedem, který jejich žaludky přeměnil na kašovitou hmotu. Alespoň tak mluvil o jejich smrti šéf egyptské státní nemocnice.

Podezření ihned padla na otce rodiny Petra Kramného, který tvrdil, že všichni ten osudný den zůstali na pokoji kvůli nevolnostem a častému zvracení. Jako důkaz poslal české policii balíček s pozvracenou mikinou, která měla teorii o otravě potvrdit.

Nicméně teď policie možnou otravu zcela vyvrátila a otázkou je, zda má balíček Petra Kramného vůbec nějakou cenu. „Nebyla to intoxikace, jak je prezentováno. Pokud půjdeme do minulosti, policie o tom nikdy nemluvila,“ řekl FTV Prima ředitel Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Milan Pospíšek.

Petr Kramný zůstává ve vazbě, a pokud policie pravý důvod smrti Moniky a Klárky zná, tak ho veřejnosti zatím nesdělila. Co se tehdy mohlo stát v hotelovém pokoji? Často se hovoří o možném pokusu o sebevraždu Moniky Kramné. Trpěla prý silnými depresemi.

Možná je také teorie o udušení nebo uškrcení. Dostal se do pokoje někdo třetí? Proč nikdo v hotelu neslyšel známky boje nebo hluk z pokoje? Už Hešam Hamed, šéf soukromé kliniky Thebs Hospital, který Petra Kramného přijal, poukázal na mnoho nejasností. Nezdála se mu podivná poloha malé Klárky i to, že mrtvá Monika měla přes oči masku. Po pitvě provedené v Egyptě navíc kriminalisté poslali českým kolegům těla s chybějícími orgány... Nezbývá než čekat na další vyjádření vyšetřovatelů.

 

Přečtěte si
prroud
10. 3. 2014 • 20:08

......ty nemuzes bejt normalni

3dots
10. 3. 2014 • 19:00

Pleteš dohromady udušení a zardoušení. Po obém se stopy zjistí - prohlídka očí je pitevní standard, těžko patologovi uniknou petechie (tečkovité krvácení) na spojivkách a sliznicích. U rdoušení jsou zjevné i otlaky na měkkých tkáních, při škrcení strangulační rýhy. A to co se při rdoušení obvykle láme není jazylka, ale štítná chrupavka Vzhledem k tomu, že se dělala toxikologie, prokázala by se i přítomnost sedativ - takže blá blá bláááá... Vyčkejte na ofi závěry

lalia
10. 3. 2014 • 12:52

Přes oči si dávají lidé masku,aby mohli usnout,nebo je bolí hlava.Myslím tím klasickou masku účelovou,která se dá koupit Je jen přes oči.Kdyby je dusil,nebo škrtil,zanechá to stopy.které ohledávající lékař pozná.Ta elektřina je možná,usmrcení elektr.proudem.Bože ,že by ten Kramný byl tak hloupý a toto by udělal ? To si tedy posloužil.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.