ODHALENÍ! Jiřina Švorcová a Zdeněk Řehoř: Zahýbala s ním manželovi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

ODHALENÍ! Jiřina Švorcová a Zdeněk Řehoř: Zahýbala s ním manželovi

Jiřina Švorcová-Žena za pultem - Zdeněk Řehoř
Jiřina Švorcová-Žena za pultem - Zdeněk Řehoř (abl / Blesk)

Čím je seriál Žena za pultem z roku 1977 starší, tím víc napovrch vyplouvají dosud utajované skutečnosti. Zdeněk Řehoř (†74) nemiloval Jiřinu Švorcovou (†83) jen v seriálu. Milenci byli i ve skutečném životě! Švorcová ale Řehoře ve finále odmítla, stejně jako Anna Holubová v seriálu zástupce vedoucího Vilímka.

Když scénáristovi Jaroslavu Dietlovi (†56) přikázali, že musí Ženu za pultem hrát v komunistické straně angažovaná Švorcová, rozhodl se pro malou pomstu. Věděl, že herečka, přestože byla vdaná, prožila milostný románek s kolegou z Divadla na Vinohradech Zdeňkem Řehořem. Toho měl v seriálu už dávno obsazeného a tak si řekl, že trošku něco předělá. Reálnou lásku mezi herci přepíše do scénáře. A přesně tak, jak to bylo. Vdaná Švorcová Řehoře nakonec odmítla, stejně tak jí to Dietl nadiktoval v seriálu.

Odmítla ho

„Zamilovali jsme se, když jsme spolu hráli ve hře Neznámá hvězda. Byla to nádherná láska a dokonce jsem se k ní tenkrát přiznala i svému manželovi Jindrovi. Řekla jsem mu, že se chci rozvést, protože mám ráda jiného. Byl to jeden z nejstrašnějších momentů, který jsem prožila. On se ale zachoval velice moudře. Nechal mě, aby to odeznělo,“ vzpomíná Švorcová v právě vycházející knize Žena za pultem. A stejně jako v seriálu, tak i v osobním životě odmítnutý Řehoř začal svou lásku nenávidět. „Zdeněk mi to nikdy neodpustil. Z jeho strany to bylo velice vážné, chtěl si mě vzít. A když jsem se potom rozvedla kvůli Jirkovi Valovi, tak to mi už vůbec nemohl odpustit,“ přiznává Švorcová.

A proto, když se točil seriál, na place to skřípalo. Lenka Termerová (66), seriálová Jiřinka, přiznává, že chování Řehoře ke Švorcové nebylo při natáčení standardní: „Bylo tam vždycky znát určité napětí…“



Autor:  mir

Přečtěte si
mandat
2. 3. 2014 • 10:17

Svorcka tahe zahybala s Dr. Gustavem Husakem. To jste jeste nezjistili ??????????????

mnpv
1. 3. 2014 • 18:42

Přesně. I mimomanželský sex patří k bohatství života.

frannes
1. 3. 2014 • 16:37

Platí stará pravda , o mrtvých jen dobře, i když...Je vidět jaké morální zásady tito aktéři ctili. Jinak ale obecně, bulvární AHA si snad někdo najal na to , aby dělal reklamu normalizačním seriálům a jejich představitelům, koho ty staré historky ještě zajímají, nevěra byla, je a určitě bude.Když už to má TV Barrandov nakoupené, proč to alespoň nedávají po hlavním pořadu v primatime,struktura diváků napovídá tomu,že ráno nemusí vstávat a mohli by se dívat i později. Jinak samozřejmě každý má právo si zvolit jinou TV a jinou skladbu programů. AHA je pro mne vzhledem nejen k výše uvedenému ale i stálicím typu Džambulka, Agáta, Kramný atd. nedůvěryhodné periodikum a určitě na stánku si žádný výtisk nekoupím.

schmusekatze
1. 3. 2014 • 15:22

Ble uplne mne nabehla husi kuze , odporny serial fujtajbl!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.