Naštvaná herečka Veronika Žilková: Výpověď z práce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Naštvaná herečka Veronika Žilková: Výpověď z práce!

Žilková učila na Pražské konzervatoři čtyři roky.
Žilková učila na Pražské konzervatoři čtyři roky. (Foto herminapress.cz, ara)

Po čtyřech letech dala výpověď! Veronika Žilková (52) odmítla nedále vyučovat na Pražské konzervatoři. Podle informací deníku Aha! zásadně nesouhlasila se zastaralým »komunistickým« vedením Hudebně dramatického oddělení v čele s otcem Sabiny Laurinové (41) – režisérem a předlistopadovým ředitelem Divadla na Vinohradech Františkem Laurinem (79).

„Ano, je pravda, že jsem dala na konzervatoři výpověď,“ potvrdila deníku Aha! Žilková. „Především z osobních důvodů, neshodla jsem se s vedením herecké výchovy,“ pokračovala Veronika s tím, že další, ale už mnohem menší důvod byl časový. „Kvůli nové funkci mého manžela. Nicméně, kdybych mohla učit moderně a nikoli zastarale, na konzervatoři bych zůstala,“ dodala ještě Žilková.


Neučí se moderně
Laurin spolu s herečkou malých rolí vinohradského divadla Evou Režnarovou (52) podle jejích slov nejdou s dobou a učí prý zastarale – pro kamenná divadla. A to se nelíbí nejen pedagogům, ale především studentům. „Herce z konzervatoře žádný režisér nechce. Neučíme se tu moderně. Z týhle školy by měli odejít moderátoři, herci pro televizi nebo film. Práci s mikrofonem nebo před kamerou nás tu ale nikdo neučí,“ dozvědělo se Aha! od studentů konzervatoře.
Ti se poprvé začali bouřit už před třemi lety, kdy dala výpověď kvůli neshodám s vedením herečka Jana Janěková (58), známá z Cest domů. Teď odešla Žilková a výpověď momentálně zvažují podle informací Aha! další pedagogové herectví: Ilona Svobodová (53) a Jan Potměšil (47). Studenti od včerejška připravují protestní akce a stávky.



Autor:  Michaela Remešová

Přečtěte si
illis
14. 2. 2014 • 20:47

adeso
14. 2. 2014 • 10:49

ona je to taková cool záležitost aby studenti stávkovali proti všemu a nejlépe proti učení Ano- tihle nestojí o hraní, ale o moderování a filmy, co nějaké divadlo za pár šupů Ale vážně, na každé škole se musíte naučit základy a pak jít do vyšší odbornosti a kamenné divadlo bude mít vždycky svou váhu a kulturnost narozdíl od seriálu ve spodkách s pivem O paní ˇ6ilkoví valné mínění nemám, kdy by se ze starších herců propůjčil kvůli penězům dělat ze sebe dlohodobě nějakého mončičáka Ona taková ulice je taky zázrak pro hloupé, ale chápu že i Svobodová kromě učení potřebuje větší příjmy, takže bude v čemkoliv. Nakonec takový Mareš je ukázkou toho, na co jsou tyto školy. Prostě tam vlítl s nápadem a jede i bez škol s moderním vyučováním

6010
14. 2. 2014 • 09:17

Ona co má doma toho ministra, tak si takováto gesta teď může dovolit.Dříve brala všechno.Tak ať nedělá hrdinku.A také je již na ní žalostný pohled, ať se drží doma vařečky, může si to dovolit, protože plat ministra vydá za X platů, co berou normální lidi.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.