Výpověď Žilkové nezůstala bez odezvy: Rozpoutalo se peklo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Výpověď Žilkové nezůstala bez odezvy: Rozpoutalo se peklo!

Otec Sabiny Laurinové
Otec Sabiny Laurinové (Foto herminapress.cz, ara)

Bouří se  studenti i pedagogové. Veronika Žilková (52), která dala na Pražské konzervatoři výpověď kvůli zastaralému »komunistickému« systému výuky pod vedením otce Sabiny Laurinové (41), má podporu nejen ve studentech. „Tady se opravdu nedá otevřeně a demokraticky jednat o systému výuky,“ přidala se k Žilkové její kolegyně Ilona Svobodová (53).

„Na týhle škole je to opravdu šílený. Nejradši bych to taky zabalila. Copak ale mohu? Studenti mají ke mně důvěru, potřebují podpořit, musím ještě vydržet,“ posteskla si Svobodová, známá jako Jitka Farská ze seriálu Ulice.


„Je to tady opravdu hrozné. Nedivím se Veronice, že odešla. Stydím se za naše vedení. Nejenom že učí zastarale, ale mají i nelichotivou minulost,“ řekl Aha! Jan Komínek (19) ze čtvrtého ročníku, který si už zahrál třeba ve vánoční pohádce Dvanáct měsíčků či seriálu Gympl.

Nelíbí se mu, že Hudebně dramatické oddělení vede herečka Eva Režnarová (52) spolu s předlistopadovým režisérem Divadla na Vinohradech Františkem Laurinem (79), otcem herečky Sabiny Laurinové. „Jsou to oba bolševici. Chceme jiné vedení,“ komentuje Komínek, který se pasoval na studentského vůdce odporu. „Je mi jedno, že mě nepustí k maturitě. Tak si rok počkám. Když se ale nevzbouříme, ke změně nedojde nikdy!“ hlásá rozhodně.


„Na škole jsem teď dva dny nebyl. O studentských bouřích jsem neslyšel, oddělení nevedu,“ řekl Aha! František Laurin. „Ale vede. Je pravou rukou Režnarové a má funkci,“ zareagovala Svobodová.

Janěková byla první
Vzbouřená konzervatoř má podporu v Janě Janěkové ml. (35), která teď září v Cestách domů. Ta dala na konzervatoři výpověď už před třemi lety. „Naše revoluce se ale nepovedla a skončilo to odchodem pěti pedagogů z osmi,“ vysvětluje.

Přečtěte si
lillyli
16. 2. 2014 • 09:09

Každý máme svůj názor, ale do problému nevidíme nikdo. Neznáme nikoho osobně a na konzervatoři jsme nikdy nebyli. Jedno je jisté..pan Laurin je už starý pán a psát, že dnešní mladí jsou hrozní, protože...je nesmysl. Nejsou všichni přece stejní. Soudě podle mých dětí, synovců, neteří..a jejich přátel soudím, že dnešní mladí jsou daleko chytřejší a vyspělejší než moje generace. Všichni to mají v hlavě srovnané, studují, brigádničí a zodpovědně se připravují na život. A že se p. Žilková ozvala až teď? A kdy jindy? Teď je v nejlepší pozici, aby těm dětem pomohla. A co se týče mladých herců...možná to dnes není o kvalitách herců, ale režisérů, scénáristů a především manažerů TV..o kvalitu nikdo očividně nestojí. Když jsou lidé ochotní se dívat na blbé seriály...

bb88
15. 2. 2014 • 21:25

Žilková ?? Duvenblejt.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.