Poslední rozloučení: Jak bude vypadat pohřeb? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Poslední rozloučení: Jak bude vypadat pohřeb?

Do Divadla Hybernia, kde se hraje Svobodův poslední muzikál Golem, lidé spontáně nosí květiny, aby uctili hitmakerovu památku.
Do Divadla Hybernia, kde se hraje Svobodův poslední muzikál Golem, lidé spontáně nosí květiny, aby uctili hitmakerovu památku. (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Dnes nadešel den smutku. Všichni blízcí slavného hitmakera Karla Svobody (†68) se totiž dnes sejdou na posledním rozloučení s velkým mistrem. Do strašnické velké obřadní síně, která má kapacitu dvě stě lidí, má však odhadem přijít na tisíc lidí. „Je to jeden z nejnáročnějších pohřbů, který jsme kdy zajišťovali,“ řekl nám jeden ze zaměstnanců strašnické pohřební síně.

Během obřadu zazní z cédéčka několik písní, které slavný hitmaker napsal, a které na obřad vybrala jeho rodina. První píseň zvolil Svobodův syn Petr (26) a podle jeho přání zazní skladba Stín katedrál zpívaná Petrem Mukem. Druhou píseň vybrala Svobodova dcera Jana (36), zvolila Žít v interpretaci největšího kamaráda jejího táty – Karla Gotta. Třetí píseň – Ještě že tě lásko mám v podání Petra Koláře – vybrala Vendula Svobodová (34). Karel tuto píseň napsal kdysi přímo pro ni.

Pohřeb by měl být krátký. Očekávají se na něm stovky celebrit. Po obřadu budou Svobodovy ostatky převezeny do rodinné hrobky v Jevanech, kde již odpočívají jeho rodiče, bratr a dcera Klárka, která zemřela ve čtyřech letech na leukémii.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.