Připomeňte si to nejlepší ze Sanitky 2: Sex Havlové i operace srdce kapesním nožíkem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Připomeňte si to nejlepší ze Sanitky 2: Sex Havlové i operace srdce kapesním nožíkem!

Dvě z nejsilnějších scén v Sanitce. Láska Havlové a operace srdce na ulici.
Dvě z nejsilnějších scén v Sanitce. Láska Havlové a operace srdce na ulici. (Reprofoto ČT, koláž Ahaonline.cz)

Konec seriálu Sanitka 2 je dobrou příležitostí pro sestavení NEJ scén, které přinesl. Deník Aha! je vybral po bedlivém zhlédnutí všech 13 hodinových dílů. Hned tři scény najednou – NEJsmutnější, NEJsložitější a NEJautentičtější – přineslo sedmé pokračování, které hodnotíme jako NEJlepší. A pozor! NEJerotičtější scény prý sám režisér Filip Renč (48) hercům předehrál.

NEJerotičtější: Díl: 9. a 11.

Hlavní aktéři: Dagmar Havlová a Jiří Dvořák

O co šlo:

Ovdovělý šéf záchranky Kaderka (Jiří Dvořák) a vdaná doktorka Foldynová (Dagmar Havlová) okolo sebe kroužili celý seriál. City jednoho k druhému naplno propukly v 9. a 11. díle, kdy pro ně scénáristé přichystali milostné scény. Vzhledem ke smutku Havlové, které krátce před jejich natáčením zemřel v reálném životě manžel Václav Havel (†75), byly scény velmi decentní.

Zajímavost:

Režisér Sanitky Renč Dagmar a Jiřímu sám ukázal, jak by měli milostné scény zahrát. „Ano, on nám to leckdy předehrál a už nemusel nic říkat,“ přiznala v dokumentu o Sanitce bývalá první dáma. Právě její milenecký vztah s Dvořákem prý režiséra Sanitky nejvíce oslovil.


NEJautentičtější: Díl: 7.

Hlavní aktéři: Jaromír Hanzlík, Lukáš Příkazký

O co šlo:

Herce Lukáše Příkazkého na ulici bodl utíkající zloděj nožem do srdce. Doktor Jandera alias Jaromír Hanzlík, který byl na blízku, se rozhodl přímo na místě otevřít pacientův hrudník, ucpat prsty díru v srdci a rukou ho pak masírovat. Tím mu zachránil život.

Zajímavost:

Zákrok, který Hanzlík provedl, byl natočený podle skutečné události. Lékař Peter Ziman za stejný zásah u pacienta, jemuž vrhač nožů probodl srdeční komoru, dostal před časem Zlatý záchranářský kříž.

NEJdramatičtější: Díl: 10.

Hlavní aktéři: Jaromír Hanzlík, Pavel Zedníček

O co šlo:

U kina Ořechovka krvácela muslimka. Její manžel ale nechtěl dovolit, aby na ni sahal jakýkoliv jiný muž. Když se o to pokusili přivolaní záchranáři, muslim se rozeběhl proti doktoru Janderovi (Jaromíru Hanzlíkovi) a nožem mu probodnul břicho. Tomu všemu přihlížel řidič sanitky v podání Pavla Zedníčka. Hanzlík se sesunul k zemi a začal jeho boj o život.

Zajímavost:

Jaromíra Hanzlíka práce na této scéně velmi vyčerpala. Po natáčení odcházel velmi rozhozený a prochladlý z neustálého ležení na zemi.

NEJsložitější: Díl: 7.

Hlavní aktéři: Martin Bohadlo, Jiří Krejčí

O co šlo:

Na stožáru vysokého napětí uvízl paraglidista. Na záchranné akci se v Liblicích podílel i vrtulník záchranné služby.

Zajímavost:

Z řady velmi náročných scén natáčel režisér Renč zásah u paraglidisty jako první.

NEJsmutnější: Díl: 7.

Hlavní aktéři: Dagmar Havlová, Ivana Andrlová

O co šlo:

Doktorka Foldynová (Havlová) zaplatila své švagrové Alžbětě (Andrlová) operaci nemocných očí. Ona při ní ale přišla o zrak! Jelikož ji pak zloději okradli na autobusové zastávce o mobil a doklady, a zmátli ji, jakou linkou jede, Andrlová vystoupila jinde a spadla z mostu. Těžkým zraněním po převozu do nemocnice podlehla. Havlová ji našla přikrytou na chodbě.

Zajímavost:

Andrlová prozradila, že tuhle scénu natáčela v Sanitce jako první. „Ani pro mě, ani pro nikoho ze štábu to nebylo nic příjemného. Úplně mi běhal mráz po zádech. Ale zvládli jsme to,“ řekla herečka.


NEJvtipnější: Díl: 10.

Hlavní aktéři: Dagmar Havlová, Zlata Adamovská, Jaromír Hanzlík

O co šlo:

Hanzlík se po těžkém zranění, které mu nožem přivodil rozběsněný muslim, probudil z kómatu. Nad postelí v tu chvíli stáli jeho bývalá přítelkyně Eliška (Adamovská), která ho stále milovala, a manželka Markéta (Havlová), se kterou řešil partnerské problémy. Hanzlík přitom prohlásil: „Holky moje…“

Zajímavost:

Právě spolupráci s Havlovou a Hanzlíkem si Adamovská při natáčení Sanitky nejvíce pochvalovala.




Autor:  lbp

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.