Herec Saša Rašilov (41) ukázal půvabnou dceru (15) a řekl: Doma mám 5 šelmiček! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Herec Saša Rašilov (41) ukázal půvabnou dceru (15) a řekl: Doma mám 5 šelmiček!

Saša Rašilov při křtu mláďat.
Saša Rašilov při křtu mláďat. (Slávka Červená)

Holka Kimberly a kluk Dexter - taková jména včera dostala dvojčata tygrů ussurijských ve zlínské zoo. Kmotry se stali herec Šaša Rašilov (41) a jeho dcera Tonička (15).

Koťatům jsou čtyři měsíce a narodila se samici Tanje (9). Otce mají mladého, Josefovi je pouhých dva a půl roku. Dvojici k sobě chovatelé připustili v únoru a byli v šoku, že i tak se Josef hned zmohl na otcovství.

Kmotři byli ale trochu smutní, že se s koťátky nemohli pomazlit, protože už váží 25 kilogramů a jsou odchovávána přirozenou cestou. Symbolicky proto křtili tygry plyšové. „Jsme správní kmotři, protože máme rádi kočkovité šelmy i docela obyčejné kočky. Máme doma kočičku Pusinku a čtyři kocoury,“ prozradil Rašilov.


Dlouho prý přemýšlel, jaké jméno tygříkovi dát. „Dabuji hrdinu v televizním seriálu jménem Dexter a to je na tygra jako šité,“ smál se herec. Tygřímu klukovi popřál, aby byl od mládí plný síly, stejně jako jeho otec. Tonička přála Kimberly, aby byla hravá, zdravá a měla hezký život.

Video se připravuje ...

Jsou kriticky ohrožení

Tygr ussurijský je poddruh tygra vedený v Červeném seznamu jako ohrožený druh. Počet volně žijících kusů se odhaduje na pouhých 350 až 400 kusů. Vyskytují se zejména na ruském Dálném východě, několik jedinců občas přejde do severní Číny.




Autor: 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.