Svoboda pomluvil mrtvého Poloczka: Byl hypochondr a držgrešle! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Svoboda pomluvil mrtvého Poloczka: Byl hypochondr a držgrešle!

Herečtí kolegové Václav Svoboda a Bronislav Poloczek – otec a syn Nyklovi.  Poloczek byl prý hypochondr i v normálním životě.
Herečtí kolegové Václav Svoboda a Bronislav Poloczek – otec a syn Nyklovi. Poloczek byl prý hypochondr i v normálním životě. (Foto Aha! – Roman Souček, herminapress.cz, archiv TV Nova)

O mrtvých jen dobře! Tímto rčením se rozhodně neřídí herec Václav Svoboda (49) alias Lumír Nykl z novácké Ulice. Na zesnulého Bronislava Poloczka (†72), který hrál v seriálu jeho otce, vzpomíná jako na nejnerudnějšího hereckého kolegu.

Věčně nespokojený a brblající majitel večerky v Ulici. Takhle si diváci pamatují Bronislava Poloczka alias Stanislava Nykla z prvních dílů nekonečného seriálu. Herec byl prý stejně protivný i během natáčení!

„Vždycky sežral půl igelitky prášků, byl hypochondr, a pak na všechny řval,“ vzpomíná jeho seriálový syn Václav Svoboda. Všichni herci z Ulice prý byli kvůli tomu na Poloczka naštvaní. „Mě to ale strašně bavilo. Říkával jsem mu, že je nejlepší člověk na světě. Miloval 
jsem ho,“ tvrdí představitel Lumíra. Bronislav Poloczek opustil seriál v roce 2006 kvůli chatrnému zdraví. Svou postavu chtěl ale zabít už po měsíci natáčení! Důvod? „Když dostal první honorář, tak se zhrozil. Pořádně si nepřečetl smlouvu, nevěděl, že existují natáčecí půldny a měl pocit, že dostal málo peněz. Takže chtěl svou postavu nechat umřít asi po měsíci,“ vzpomíná s úsměvem Svoboda, který si na rozdíl od Poloczka uměl výplatu spočítat.

Nejen herec, ale i vášnivý tanečník je Václav Svoboda. O tom se mohli přesvědčit jeho kolegové na mejdanu Ulice, na kterém řádil na tanečním parketu jako utržený ze řetězu. Nejdřív si vystačil s deštníkem a nakonec vzal do náruče herečku a exmilenku Jiřího Langmajera Mášu Málkovou (30). Nad jejich kreacemi některým kolegům zůstával rozum stát...



Přečtěte si
lalia
1. 2. 2015 • 09:24

Lumír v Ulici je k sežrání.Nedělá ze sebe hogo fogo,je přirozený a za svou tloušťku se nestydí.Klasika tlustého dobrosrdečného člověka.Vždy se na něho hodně těším,ať nám ho tam nechají co nejdéle.Je to dobračisko a žena se s ním bude mít jen dobře.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.