Konec lásky pražských bezdomovců: František se probudil vedle mrtvé Evy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Konec lásky pražských bezdomovců: František se probudil vedle mrtvé Evy!

Fotografie
Fotografie (internal)

Hořké slzy, smutek a vzpomínky, to je konec velké lásky, pražských bezdomovců Františka (58) a Evy (†48). Vzplanula na první pohled. Jejich osud deník Aha! sleduje již pět let. Společně jsme vybírali prstýnky a šaty na svatbu, předávali jsme jim dárky od čtenářů. Včera jsme ale dostali smutnou zprávu.

Eva zemřela. „Když jsem se probudil, ležela vedle mě mrtvá. Byl to pro mě šok,“ řekl Aha! František. Pro pláč mu bylo sotva rozumět. Právě šel zařizovat poslední Eviny věci. „Bude kremace. Jdu prodat naše věci, abych na to měl nějaké peníze. Snažím se domluvit s její rodinou,“ dodal a víc mu nebylo do řeči. Co bude dál bez Evy, si František neumí představit. „Evinka byla láska mého života. Nevím, co budu teď dělat. Takovou ženu už nepotkám,“ šeptal František a polykal slzy.


Byla vážně nemocná

Eva zemřela v chatičce, kterou si s Františkem vybudovali na Černém Mostě. Loni si pořídili i kozu a těšili se, že za rok jim začne dávat vlastní mléko. Toho už se nedočkala. „Byla nemocná, zhoršovalo se to,“ připustil František. Už loni bylo zřejmé, že život v bídě na ulici Evě nesvědčí. „Trpím epilepsií a mám nádor v hlavě,“ svěřila se tehdy Aha!.

Eva byla lékařka

Životní příběh Evy byl na román. Vlastní mámu nikdy nepoznala. Otec lékař utonul při koupání v moři a ji život zavál s macechou do Afriky. Když onemocněla malárií, vrátila se do Čech, kde ji vychovával dědeček. Vystudovala medicínu. Svému prvnímu manželovi, houslistovi Národního divadla, porodila dva syny a dceru. S druhým mužem měla dceru. Zabil ho ale strom a Eva začala hledat útěchu v alkoholu. „Bohužel jsem se v té době ráda napila i něčeho tvrdšího, a tak jsem třetího manžela potkala v hospodě,“ přiznávala Eva. Třetí muž – narkoman a alkoholik, ji připravil o všechno. Skončila na ulici. Tam potkala Františka. Chránil ji, ošetřoval a miloval až do posledního dne.


Přečtěte si
roflor
2. 5. 2013 • 19:41

I kdyby na celé příběhu bylo jen trochu pravdy , tleskám. Lidé jako oni byli hrdí a nestáli s nataženýma rukama na sociálce , jako ti nepřizpůsobivý !

danuska555
1. 5. 2013 • 15:54

Vzdy je cesta zpatky, byla to lekarka a tech je malo. Mohla zit treba na ubytovne i s Frantou a o praci coby -lekarka by zavadila. Ale nemohu soudit, trba si takto vybrala.. Skoda, byla mlada,,,,,uprimnou soustras jejimu priteli........Smutne..

jity
1. 5. 2013 • 12:46

opr. příběh

jity
1. 5. 2013 • 12:45

Její půříběh známe jen z médií, ale každopádně zemřel člověk. Upřímnou soustrast jejímu manželovi. Vybrali si tento způsob život a kdo ví jestli jim vyhovoval. Třeba už nebyla cestá zpátky.

illis
1. 5. 2013 • 11:25

S tvým názorem souhlasím a těch 48 let je skutečně brzy .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.