Bezdomovci Franta a Eva dostali od čtenářky Aha! čtyři tisícovky: Koupili kosu pro kozu a bramborový knedlík! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Bezdomovci Franta a Eva dostali od čtenářky Aha! čtyři tisícovky: Koupili kosu pro kozu a bramborový knedlík!

Franta na nákup dostal 4000 korun
Franta na nákup dostal 4000 korun (Aha! – Dan Černovský)

To je překvapení! Bezdomovecký manželský pár Eva (47) a Franta Kittelovi (56), které už několik let sledujeme, dostali nečekanou zásilku. Štědrá čtenářka deníku Aha!, lékařka z Moravské Nové Vsi (uvést jméno si nepřála – pozn. red.) dvojici poslala 4000 korun!

Pro Frantu i Evu, kteří už několik let žijí v chatrči na okraji Prahy, to bylo, jako by dostali poklad! Obálce s penězi nemohli vůbec uvěřit. Když jsme se Franty zeptali, zda má představu, co by si za peníze pořídili, měl jasno okamžitě: na nákupy chtěl vyrazit co nejdříve a hned si psal seznam!

Eva bohužel musela zůstat v chatrči, protože měla teplotu. „Dostaneme kůzle, abychom jednou měli mléko. Už máme slíbeno i místo, kde ho budeme moci pást. Takže koupím kosu, brousek, hrábě a vidle,“ vypočítával Franta, který do vozíku přidal i hřebíky a petrolej.

Další nákup pak podnikl v supermarketu. Na seznamu měl chleba, mléko, maso, mouku, voňavku pro Evu i psí konzervy. „Ty jedí kočky, psy nemáme. I když ke koze budeme psa potřebovat, aby ji hlídal,“ zamýšlí se Franta, který do budoucna plánuje ještě pár slepic. Ale nejdříve ze všeho se vrhne na stavbu kozího chlívku.



Přečtěte si
zelena.karkulka
25. 4. 2012 • 19:34

stejně to akorát prolejou

jity
25. 4. 2012 • 12:17

těm bych nedala nic. Oni přece by pracovat mohli, ale co ti, kteří pracovat chtějí a nemohou. Jsou třeba nemocní, nebo postižení.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.