Deník Aha! dva roky sleduje příběh bezdomoveckého páru, lékařky Evy (47) a jejího Františka (54) - Čtenář jim nadělil »ježíška«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Deník Aha! dva roky sleduje příběh bezdomoveckého páru, lékařky Evy (47) a jejího Františka (54) - Čtenář jim nadělil »ježíška«!

Eva a František měli z dárků ohromnou radost.
Eva a František měli z dárků ohromnou radost. (Aha! – Dan Černovský)

Nejslavnější český bezdomovecký pár Eva (47) a František (54) Kittelovi budou mít letos bohaté Vánoce! Mezi čtenáři deníku Aha! se našel hodný dárce, který do naší redakce pro oba přinesl vánoční balík! O popularitu ale nestál, a tak hned po předání balíku skromně utekl. Eva s Františkem si svého »ježíška« včera vyzvedli a měli opravdovou radost.

Nadílka se vešla do velké krabice a ukrývala spoustu praktických věcí, které se manželům dobře hodí do jejich chatičky.

„Přinesl jsem jim něco, aby měli hezké vánoce a příjemný Silvestr,“ vysvětlil na recepci deníku Aha! pán z Prahy, aniž by na sebe nechal spojení. V nadílce pak bezdomovci našli oblečení, záclony, rádio na baterky, konzervy a… „Největší radost mám z knížek, teploměru, buchty a ponožek,“ popsal František.

Evu zase potěšilo hlavně dřevěné prkýnko s nožem, svíčky, čaj a mýdlo. Ve vánočním dárku nechyběla ani obálka s 500 Kč. „Ty se nám moc hodí. Koupíme za ně suroviny na klasickou štědrovečerní večeři. Pozvali jsme tři kamarády, tak musíme něco přichystat,“ přiznal František, který si bere na starost cukroví a řízky. Eviným úkolem je příprava bramborového salátu. „Už mám v chatě uvařená vajíčka, nakoupím brambory a pustím se do toho,“ těšila se.

Oba se shodli na tom, že je dárek od neznámého člověka moc potěšil. „Děkujeme i za krásnou pohlednici Ježíše, já si před spaním čtu bibli, takže k němu mám vztah,“ dodal radostně František.

Deník Aha! ještě manželům věnoval borovičku, kterou jsme jim dopravili přímo k jejich »lesnímu« obydlí. Tak hezké Vánoce!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.