Pohřeb zpěváka Boba Frídla: Slzy a Bob Dylan! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pohřeb zpěváka Boba Frídla: Slzy a Bob Dylan!

pohřeb Boba Frídla
pohřeb Boba Frídla (koláž Ahaonline.cz)

Stovky lidí se přišly včera odpoledne do brněnského krematoria naposledyrozloučit se zpěvákem Bobem Frídlem (†65). Zpěvák po dlouhém trápení podlehl zákeřné rakovině.

Obřadní síň byla nabitá k prasknutí. V první řadě seděla zarmoucená rodina: zpěvákova druhá manželka Dana a Frídlovy děti z prvního manželství se Zojou Richard a Kateřina s manželem. Nevlastní syn držel vdovu za ruku a na závěr obřadu, který ve druhé části vedl kněz, se pomodlili Otče náš. Modlitbu šeptala i zdrcená zpěvačka Marta Elefteriadu, její sestra Tena na pohřeb nedorazila.


Na úvod zazněla píseň Michala Tučného Tam u nebeských bran. A poté se z nahrávky přidal se svým známým Klepáním na nebeskou bránu i Bob Dylan, po němž si Josef Frídl vzal umělecké křestní jméno.


„Jedna z Bobových kamarádek kdysi řekla, že Frídl je tak krásný, že už nemusí ani krásně zpívat. A naopak – když tak krásně zpívá, tak už nemusí být ani hezký,“ zavzpomínal hudebník Jiří Vondrák.



Autor:  op

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.