Nejbližší kamarád Boba Frídla(†65): Chtěl se dožít narozenin manželky, bojoval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nejbližší kamarád Boba Frídla(†65): Chtěl se dožít narozenin manželky, bojoval!

Sedláček smutně vzpomínal s fotkou v ruce.
Sedláček smutně vzpomínal s fotkou v ruce. (Ondřej Požár / Blesk)

„Bob umíral a já ho dva dny před smrtí držel za ruku. Do smrti na to nezapomenu!“ tak vzpomíná na poslední chvíle se zesnulým zpěvákem Bobem Frídlem (†65) jeho nejlepší kamarád Jiří Sedláček (63). Zpěvák v pondělí podlehl rakovině.

Právě u Sedláčka v brněnském klubu Šelepka Bob Frídl často zpíval. „Znali jsme se pětačtyřicet let. Bob byl můj kamarád ještě předtím, než získal čtvrté místo ve Zlatém slavíku. Byl to skvělý chlap, sportovec tělem i duší. To mu dávalo sílu i do boje s hroznou nemocí,“ prozradil Sedláček.


Hudebnímu promotérovi byl muzikant a zpěvák v roce 1978 za svědka, když si bral svou ženu Vlastu (54). „Vždycky jsem mu říkával, že díky němu jsme s manželkou už pětatřicet let spolu,“ řekl Sedláček smutně.


Byl zoufalý, že nemůže příteli nijak pomoci. „Bob bojoval až do konce. Vytyčoval si termíny, kterých se chtěl dožít, třeba narozeniny manželky a Vánoce. Pak se to ale hrozně zhoršilo, vzkázal pro mne a já ho držel za ruku. Loučil se se mnou, dva dny nato umřel,“ řekl zdrceně Sedláček.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.