Jirka Mádl: Doma má průšvih. Už to prasklo! Dluhy10 milionu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jirka Mádl: Doma má průšvih. Už to prasklo! Dluhy10 milionu!

Jirka Mádl
Jirka Mádl (: Lenka Hatašová)

PRAHA – Milionové dluhy a hrozba osmi let kriminálu! Takové problémy teď řeší otec herecké hvězdy Jiřího Mádla (20) Pavel (48). „Pan Mádl je klasický tunelář, který z naší firmy vyvedl mnoho milionů korun,“ tvrdí bývalí obchodní partneři Mádla Vladimír Kozler a Erik Foltýn.

„On teď žádné peníze nemá. Dluží mnoha dalším lidem. Skoro si myslím, že všechny ty peníze použil na to, aby zařídil kariéru svému synovi. Nenapadá mě totiž nic jiného, co mohl s tolika penězi udělat,“ říká Kozler. Skutečně je možné, že kariéra Jiřího Mádla stála jeho otce desítky milionů korun?

Otec hvězdy filmů jako Snowboarďáci nebo Rafťáci Pavel Mádl je v jižních Čechách »známá firma«. Mimo jiné se například živil jako obchodník s textilem a obuví nebo pojišťovací agent. A také byl spolumajitelem stavební firmy Prach-Stav. Tu Mádl vlastnil se svým bratrem Petrem, Vladimírem Kozlerem a Erikem Foltýnem. „Když jsme firmu zakládali, tak já a pan Foltýn jsme do firmy vložili v hotovosti kapitál ve výši přes sedm milionů korun. V roce 2003 jsme se pak rozhodli, že Prach-Stav prodáme za zhruba dvacet milionů korun. A tady začal problém,“ vypráví Vladimír Kozler.

„Pan Mádl z firmy bez mého vědomí neoprávněně zaplatil jedné firmě hotově asi sedm milionů korun. Firmu dál zadlužoval, a navíc poslal neoprávněně do konkurzu. K žádnému z těchto úkonů ale nebyl Mádl oprávněný. Do konkurzu bylo navíc podáno mnoho neexistujících závazků. Jenže konkurz neměl být soudem vůbec přijat. Nepodepsal ho totiž druhý jednatel firmy. A bez toho nemohl být konkurz uznán. K tomu mám před sebou výběrní lístky z banky, kde jsou zfalšovány mé podpisy a panem Pavlem Mádlem byl proveden výběr v hotovosti. Záhadně se ztratily i akcie firmy, které byly uloženy na městském úřadě v Prachaticích,“ tvrdí Kozler, bývalý obchodní partner Mádla. Kozler s Foltýnem podali na Mádla kvůli neoprávněnému konkurzu trestní oznámení. „Zatímco policie vše odložila, vrchní soud rozhodl, že opravdu nebyly splněny podmínky proto, aby byl vyhlášen konkurz. To jsou dvě protichůdná rozhodnutí. Jenže tím to skončilo. Policie vyšetřování neustále odkládá a nikam to nevede. Je to do očí bijící nespravedlnost,“ zlobí se Kozler. Jak je možné, že si Mádl může zatím beztrestně dovolit takové jednání?

„Bratr pana Mádla Petr byl zastupitelem v Prachaticích. Právě tam byly například uloženy ony akcie v hodnotě dvacet milionů, které se záhadně ztratily,“ myslí si Kozler. Záhadou je i to, co Mádl s neoprávněně nabytými penězi udělal. „On teď nemá nic. Nedokážu si vysvětlit, kam ty peníze mohl dát. Jako jedinou možnost vidím, že prostě financoval hereckou kariéru svého syna,“ říká Kozler. Ačkoliv pátrání policie v kauze Prach-Stav už tři roky nikam nevede, protikorupční oddělení policie v létě Pavla Mádla i jeho bratra obvinila v jiné kauze. Za zneužívání informací v obchodním styku jim hrozí až osmileté vězení. Pavlu Mádlovi jsme se zkoušeli dovolat, aby nám k informacím, které o něm tvrdí jeho bývalí obchodní partneři, řekl své vyjádření. Telefon nezvedal a na zaslanou esemesku nereagoval. Co na podivné podnikatelské aktivity svého otce říká sám Jirka Mádl? „O žádných problémech svého otce nevím,“ řekl deníku Aha! očividně překvapený Jiří Mádl. „S tátou nežiju, občas se vídáme, ale jeho obchodní záležitosti jdou úplně mimo mě,“ dodal mladý herec.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.