Pergnerová s novým milencem: Kšefty s Jonákem! Šla po něm mafie | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pergnerová s novým milencem: Kšefty s Jonákem! Šla po něm mafie

PRAHA – Neuvěřitelný životní příběh! Nový přítel moderátorky Terezy Pergnerové (32) Jiří Chlebeček (36) má za sebou neskutečné životní lapálie. Deníku Aha! se přihlásil svědek, který s Chlebečkem v osmdesátých letech strávil téměř dva roky v diagnostickém ústavu mládeže.


● Objevil se ve filmu
● Byl nejmladší vekslák v Praze

A se současným přítelem Pergnerové byl nejlepší kamarád. Ví tedy o jeho minulosti všechno. A že je to hodně podivuhodná story!

„Jirka byl zlatá mládež. Jeho maminka pracovala na ministerstvu zahraničí a otec pracoval na stavbách v zahraničí. Peněz měli dost, ale Jirka se nudil. A tak se chytl party a stal se z něj vekslák. V patnácti letech možná nejmladší v republice. Kšeftoval se zlatem a valutami,“ vypráví Petr Blažek, se kterým byl Chlebeček v polovině osmdesátých let skoro dva roky zavřený v diagnostickém ústavu mládeže v Lublaňské ulici v Praze. „Právě šmelina byl důvod, proč tehdy Jirku sebrali. Bylo mu patnáct, a tak byl nejdřív v nápravném ústavu v Libkovicích a pak ho přeřadili k nám do Lublaňský,“ dodává Blažek.

„Jirka se od nás ostatních lišil už tím, co nosil. Měl všechno značkový. Buď měl na sobě hadry Adidas nebo to s krokodýlem ve znaku. A máma mu furt nosila pomeranče a banány, to tehdy bylo něco. Ale Jiří se s námi o všechno dělil. Byl hrozně přátelský,“ vzpomíná jeho tehdejší kamarád. „Mě pak pustili a s Chlebečkem jsem se potkal až na začátku devadesátých let. Opravoval jsem nějakou střechu na Václaváku a on tam tehdy zase veksloval. Říkal, že vydělá tak desítku denně, což byly v devadesátým roce neuvěřitelný peníze. Dělal hlavně zlato a dolary. A stěžoval si na Jugoslávce, že se mu cpou do rajónu. Dokonce mu prý šlo i o život,“ vzpomíná Blažek.

Že byl mezi pražskými veksláky Chlebeček někdo, dosvědčuje i skutečnost, že se dobře znal s bossem podsvětí Ivanem Jonákem. „Vím, že se s Jonákem znal. A taky si zahrál ve filmu Bony a klid. V jedné scéně na diskotéce je tam Jirka vidět, jak tancuje. Tehdy měl hlavu obarvenou na červeno,“ říká. „Od těch devadesátých let jsem ho ale neviděl. Až teď v novinách. Důvod, proč jsem se vám ozval, je fakt, že Jirka rozhodně není takový, jak ho některá média vylíčila. Nevím, co pak prožil, ale já na něj vzpomínám jako na férovýho a hodnýho kluka,“ uzavírá Blažek.


Autor: Josef Koukolíček

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.