Popová legenda Hečkovci: Zruinovaly je automaty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Popová legenda Hečkovci: Zruinovaly je automaty!

Peter a Júlia Hečkovi
Peter a Júlia Hečkovi (Nový Čas)

Júlia (51) a Peter (63) Hečkovi psali svými hity dějiny populární hudby 80. let. Před pěti lety chystali velkolepý comeback, ale tento plán se jim nepodařilo realizovat. Nedobrovolně tak museli do »uměleckého důchodu«.

Hečkovci byli v 80. letech na vrcholu slávy. S revolucí ale přišel strmý pád, protože nedokázali pohotově reagovat na změnu trhu. „S režimem se zhroutil i celý systém organizace koncertů, rušily se kulturní domy. V té době byli i nejpřednější umělci nějak ticho. Trvalo několik let, než vznikly nové agentury, rádia a vydavatelství,“ postesknul si Peter v deníku Nový Čas.

V té době opustil hudební branži a vrhnul se na podnikání. Štěstí mu měly přinést automaty na kávu, ale brzy se ukázalo, že to není zrovna zlatý důl. „Stačilo to sotva na přežití. Bylo to strašně náročné. Měli jsme sedm strojů a postupně jsme se jich zbavili,“ dodal zkrachovalý podnikatel Hečko.

Po podnikatelském neúspěchu se chtěl se setrou vrátit na hudební scénu a na rok 2008 ohlásili velkolepý comeback, k němuž však nedošlo. Podle Petera za to může nepřející okolí: „Třináctá komnata měla být návratovým albem, ale návrat se nekonal. Rádia do vysílání nenasadila ani jednu novou písničku. Na plánovaném turné jsme tak přestali pracovat.“ K návratu ve velkém stylu jim však schází to nejpodstatnější – peníze.



Přečtěte si
novyetynk
17. 10. 2012 • 07:48

Nikdo se nevopičí a nikdo na praseti nejezdí, ale ty vezmi složenku a val pro dávky. Jo, a nezapomeň podat žádost aby tvého fotra vymazali ze seznamů STB, rudochu.

Jirka1313
17. 10. 2012 • 01:00

Slovenský incest, se jim říkalo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.