Fotograf Jan Saudek - Soud se Sárou... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Fotograf Jan Saudek - Soud se Sárou...

Fotograf Jan Saudek
Fotograf Jan Saudek (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Světoznámý fotograf Jan Saudek (71) se možná bude brzo soudit se svou bývalou milenkou Sárou (39) a svým synem Samuelem (42). Firma Saudek.com, která právě Sáře a Samuelu Saudkovi patří, totiž pořádá na Staroměstském náměstí výstavu fotografií Jana Saudka, s jejímž průběhem není fotograf vůbec spokojený.

Přijde o své miliony?

„Za 13 měsíců provozu té výstavy, kam stojí lístek sto padesát korun, jsem dostal 280 tisíc, což je absolutní nesmysl, protože to vydělává miliony,“ řekl deníku Aha! Saudek. „Jenže oni mi o té výstavě říkají, že nic nevynáší, naopak že prodělává. Tam se děje něco, co se mi nelíbí,“ popisuje fotograf. „Všechno nechávám na právnících. V případě, že to opravdu není v pořádku, budu se soudit,“ dodává Saudek.

Spor mezi umělcem a jeho bývalou milenkou Sárou, která se vlastním jménem jmenuje Šárka Směšná, a synem Samuelem, který má v současné době se Sárou už tři děti, má i další rozměr. Sára a Samuel totiž tvrdí, že jsou majiteli autorských práv k Saudkovým fotografiím. „Moje autorská práva prý patří společnosti Saudek.com, a ta patří jednomu mému povedenému synáčkovi, který je právník, a slečně inženýrce Sáře Saudkové. Prý jsem podepsal smlouvu ve prospěch jejich firmy. Takovou smlouvu jsem nepodepsal,“ tvrdí Jan Saudek.

A co na to říká Sára Saudková? „Vůbec nevím o tom, že by Jan byl s něčím nespokojen.“ Podle našich informací ale na ni fotograf nepřevedl pouze autorská práva. „Na Sáru přepsal i své tři byty na Vinohradech a hlavně zaplatil její luxusní vilu v pražských Hlubočepích. Ta stála několik desítek milionů korun. Jemu teď nepatří skoro nic,“ říká náš zdroj. A to Jan Saudek čeká se svou současnou přítelkyní Pavlou Hodkovou dítě, které bude již jeho osmé.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.