VIP PROSTŘENO: Uvařte si »kytičkový« blaf podle Kořínkové! S tímto menu pohořela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 21. července 2024

Svátek slaví Vítězslav, zítra Magdaléna

VIP PROSTŘENO: Uvařte si »kytičkový« blaf podle Kořínkové! S tímto menu pohořela!

Lenka Kořínková
Lenka Kořínková (TV Prima)

Lenka Kořínková se stala hvězdou VIP Prostřena přestože získala nejméně bodů. Nepřehlédnutelnost jí totiž zajistily urýpané řeči obhajující dělenou stravu.

Na návštěvu Kořínkové Lukáš Hejlík, Heidi Janků a Richard Nedvěd jen tak nezapomenou. Jejich menu zkritizovala a téměř nic nepozřela, protože pokrmy neodpovídali její dietě oddělující kytičky a zvířátka. Když ovšem došla řada na ni, v půjčené chatě se moc nepředvedla. Neobtěžovala se s prostíráním a kolegy drze vyzvala, aby ji pomohli s odnášením nádobí.

Její menu byl jeden velký průšvih, jimž diváky rozhodně na dělenou stravu nenalákala. Pomazánky z tofu, avokádová polévka i buřtguláš ze sojových párků vypadaly nevzhledně a drsnou tečkou za nevydařeným večerem byly kupované zákusky.

Pomazánky různých chutí
Suroviny:
Na pomazánku č. 1
1 bylinkové tofu
cibulová nať
sůl,
troška sójové smetany,
olivový olej
Na pomazánku č. 2
1 uzené tofu
česnek dle chuti
1 menší majonéza

Postup:
První pomazánka: Do mixéru dáme nakrájenou zelenou nať, tofu, sůl, sójovou smetanu, trošku teplé vody a olivový olej. Rozmixujeme na hladký krém. ¨
Druhá pomazánka: Do mixéru dáme nakrájené tofu s oloupanými stroužky česneku, rozmixujeme a přidáme majonézu.
Pomazánky necháme odležet v lednici a podáváme s opečeným pečivem.

Teplota: 0°C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 1-30 minut
Recipe category: bez vaření/ chlazení, mražení/ předkrm

Avokádová polévka
Suroviny:
1 svazek jarní cibulky
5 - 6 zralých avokád
olivový olej
voda s kostkou bujonu bez glutamátů
200 ml sójové smetany
špetka muškátového květu,
nové koření
sůl
lžička sójové omáčky
1 konzerva kukuřice

Postup:
Na oleji osmahneme cibulku a zalijeme ji vodou, do které rozmícháme kostku bujonu. Přidáme oloupané, vypeckované a rozmixované avokádo, sójovou smetanu, koření, sůl a trošku sójové omáčky pro chuť. Nakonec vmícháme kukuřici a povaříme.

Teplota: 160 a 100°C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: mezinárodní
Doba přípravy: 1-30 minut
Čas vaření: 1-30 minut
Recipe category: polévka/ restování/ vaření



Buřtguláš
Suroviny:
2 balíčky sójových párků
olivový olej
1 cibule
4 brambory
čtvrt sáčku červené papriky
amarantová mouka
1 kostka bujonu
syrová zelenina k podávání: brokolice, cuketa, fazolové lusky, česnek

Postup:
1. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme na malé kousky pokrájené syrové brambory, zasypeme je červenou sladkou paprikou, zalijeme vodou s bujonem a dáme vařit. Mezitím si na oleji opečeme na kolečka nakrájené sojové párky, posypeme je paprikou a přidáme do guláše. Zahustíme amarantovou moukou a osolíme podle chuti.
2. Do parního hrnce případně do pařáku dáme pokrájenou zeleninu a dusíme ji, až zkřehne - nerozváříme ji. Česnek dáme do misky. Podáváme na samostatném talířku a přidáváme do guláše podle chuti.

Teplota: 100, 120 a 160°C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 1-30 minut
Čas vaření: 1-30 minut
Recipe category: hl. chod/ restování/ vaření/ dušení

Štrúdl, žloutkové řezy a roláda
KUPOVANÉ!

 

Chcete být v obraze, co se děje v show Prostřeno!? Nebo jste nějaký z dílů nestihli? Všechny články najdete přehledně na: http://www.ahaonline.cz/prostreno


 

 



Přečtěte si
p.r.d.e.l..hillarka
22. 7. 2012 • 12:03

už si tam dlouho nebyl? A copak, copak.. Nepustili tam tvého psa? To musíš do nějaké nižší cen.skupiny, tam tě s ním pustí a možná ti od něj i pomůžou

zelena.karkulka
21. 7. 2012 • 19:21

je chodící reklama na ty svoje blafy.To je stejný,jak kdyby zubař chodil bez zubů

rejpal3
21. 7. 2012 • 17:38

A no tak tedy vím, wo co go, ale už jsem tam dlouho nebyl, bohužel Hele, hele, hele, nech mého čtyřnohého přítele na pokoji nebo mu tě naservíruji jako předkrm

hillaarkaa
21. 7. 2012 • 17:01

Tuhle nóbl stravu necháme pro "nóbl" lidi jako jsi ty My máme s Boháčem svůj Alcron a malostranské hospůdky-jestli víš wo co go A Bobíka než stáhneš z kůže nezapomeň natřít česnekem

rejpal3
21. 7. 2012 • 14:14

Hele, Hillarky, vy jste byly s boháčem u Kořínkový? Ten buřtguláš vypadá, že se boháč p.o.s.r.a.l a ta avokádová polívka dává tušit, že jste obě b.l.i.l.y jako aminy Se nedivím - to by nežral ani můj pes... Váš jo?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.