VIP PROSTŘENO: Uvařte si vítězné menu Světlany Nálepkové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

VIP PROSTŘENO: Uvařte si vítězné menu Světlany Nálepkové!

Světlana Nálepková v kuchyni
Světlana Nálepková v kuchyni (TV Prima)

Dámskou jízdu ve VIP Prostřenu vyhrála Světlana Nálepková, jejíž exotické menu získalo nejvíce bodů. Vyzkoušejte recepty, které nadchly Dádu patrasovou, Vlastu Žehrovou a Míšu Kudláčkovou.

Nálepková těsně porazila Patrasovou a se svou výhrou naložila překvapivě. Zájezd pojala jako pokračování dámské jízdy, přestože byl jen pro dvě osoby. Vítězka navrhla, že se na další dvě místa společně složí a vyrazí na Krétu ochutnat místní pochoutky. Otázkou ovšem je, zda o takovou dovolenou bude mít zájem i Míša Kudláčková poté, co v televizi uvidí nenávistné reakce na její menu.



Pad Thai
Suroviny:
200 g rýžových nudlí
olej
300 g předvařených, oloupaných krevet
2 stroužky česneku nakrájené nadrobno
2 červené chilli papričky nakrájené na tenké pásky + chilli koření
3 polévkové lžíce rybí omáčky
2-3 jarní cibulky
1 polévková lžíce citrónové šťávy
½ čajové lžičky hnědého cukru
½ čajové lžičky soli
2 polévkové lžíce nasekaných, nasucho opražených nesolených arašídů
2 vejce
Postup:
Podle návodu na obalu připravíme rýžové nudle. Když jsou hotové, přelijeme je studenou vodou a odložíme stranou. Do woku dáme olej, přidáme česnek, chilli a nakrájené krevety. Vše opečeme. Přidáme cibulku a chilli a opět asi minutu opékáme. Přidáme hotové rýžové nudle rybí omáčku, citrónovou šťávu, cukr a arašídy. Trochu opečeme, směs shrneme na jednu stranu pánve a na tuto volnou část pánve vylijeme v hrnku rozmíchaná vejce. Chvíli je mícháme a zapracujeme do směsi. Vše spolu důkladně promícháme, dokud nejsou vejce uvařená a ihned podáváme.

Teplota: 160°C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: thajská
Doba přípravy: 1-30 minut
Čas vaření: 1-30 minut
Recipe category: předkrm/ ryby/ restování

Krevety v kokosovém mléce
Suroviny:
500 g krevet
1 kokosové mléko
8 stroužků česneku
kus čerstvého zázvoru
Postup:
Na pánev wok dáme vařit kokosové mléko, přidáme drcený česnek, nastrouhaný zázvor a uvedeme do varu. Přidáme krevety, znovu povaříme a podáváme.

Teplota: 100°C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: thajská
Doba přípravy: 1-30 minut
Čas vaření: 1-30
Recipe category: předkrm/ ryby/ vaření

Bombajské kuře s rýží
Suroviny:
8 kuřecích stehen (paliček)
olej
1 velká cibule
1 lžíce usekaného čerstvého koriandru
6 a více stroužků česneku
3 chilli papričky + sypké chilli
kus čerstvého zázvoru
1 lžička římského kmínu
1 a půl lžičky kurkumy
1 konzerva loupaných rajčat
kokosové mléko
drcené oříšky
Postup:
Do kastrolu nalijeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme změknout. Přidáme koření – koriandr, česnek, chilli, zázvor, římský kmín, kurkumu a chilli papričky. Restujeme a dusíme, dokud není maso měkké. Přidáme konzervu rajčat a kokosové mléko a ještě chvíli povaříme, až sos zhoustne. Nakonec podle chuti osolíme a ozdobíme čerstvým koriandrem a drcenými oříšky (arašídy).
Teplota: 160 a 120°C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 4 a více
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: indická
Doba přípravy: 1-30 minut
Čas vaření: 30-60 minut
Recipe category: hl. chod/ restování/ dušení/vaření


Italský citronový sorbet a čerstvé ovoce
Suroviny:
6 velkých citronů
250 g krupicového cukru
med na pokapání a lístky máty na ozdobu
vodka dle nálady
Postup:
1. Citrony pečlivě omyjte, ostrouhejte z nich kůru a potom vymačkejte šťávu. Cukr na mírném ohni rozpusťte v litru vody. Pak hrnec odstavte a do sladké vody přimíchejte citronovou kůru i šťávu. Nechte trochu vychladnout.
2. Po půlhodině základ na sorbet přeceďte přes sítko a uložte do mrazáku. Každou půlhodinu zamíchejte. Hotový sorbet nemá být ani tekutý, ani tuhý – tvoří ho drobné granulky. Servírujte ozdobené mátou a pokapané medem.

Teplota: 70°C + mražení
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 4 a více
Obtížnost: pro zkušené
Národní kuchyně: Itálie
Doba přípravy: 1-30 minut
Čas vaření: 2 – 3 hodiny
Recipe category: mražení/ nápoj



Autor:  cam

Přečtěte si
majojo
17. 7. 2012 • 17:56

Tak takovýmhle blijákům se u nás říká "kapr s broskví na limetce". Je to exotické, tajemné a taky nepoživatelné.

lenka321321
16. 7. 2012 • 22:40

Zdravím paní Světlanu, moc se mi Vaše vaření líbilo a jestli sledujete diskusi. Prostírala jste na úžasném nádobí, to je starožitnost?Děkuji

tarzanking
13. 7. 2012 • 21:01

hele vážně mě bavíš holka.fakt jsi dobrá,taky jsem se zamotal,no fakt,to psala Márinka,ta nemůžu ani čut ty tři grácie a hájí do morku kostí Kudláčkovou.dřevo nebo ubrus není to fuk,vařit by se mělo od toho je to ten pořad.hele to bude diskuze ještě a délku příspěvku neřeš tady pindaj jiný a snese se to

znojmacka
13. 7. 2012 • 20:31

tys mě do toho zamotal a márinka zas zatáhla kvůli mýmu jedinýmu a prvnímu příspěvku, kterej VŮŮŮŮBEC neměl- ať patrasovou, tak s Kudláčkovou co společnýho.. já jsem napsala jen jako reakci na toho jiří13, že já naopak jsem se pobavila, když vařila nálepková, kterou jsem zas do tý doby vůbec nemusela já.. ale celej ten díl s ní ( nálepkovou) mě fakt upřímně bavil ! O žádný jiný z těch 3 jsem nenapsala JEDINÝ slovo.. A pak ses na mně sesypal ty a márinka, ta mě naopak začala mentorovat, jak se chovaly ke kudláčkový a jak se asi chováme na moravě pak my a tak.. a já si říkala- za co?? pak hilaarka z toho vyvodila, že nám hrabě oběma, ( mně i tobě)- což teda tak nepochybně vypadalo , jako dobrej blázinec.. a víš- divný pohledy se ti můžou zdát třeba jen proto, když se dívá ženská, kt. je namalovaná a vyfiklá, tak ten její pohled bude VŽDYCKY rozdílnej, než když se koukne ženská, kt. je přírodního vzhledu a má oči poraněný laně.. to tak bude subjektivně možná působit vždycky. Jinak to prostírání- nechci si tu hrát na nějakou estétku a odbornici na stolování, ale mám dojem, že než dát igelitovej ubrus- i když ven, tak se toleruje nechat přírodní hezký dřevo bez ubrusu, v nějakým selským stylu.. ale ten ubrus igelitovej mě fakt nerve, to byla jen reakce na hysterii márinky, když jsem původně POUZE vyjádřila změnu sympatií k nálepkový ( a to si projdi, že jsem o nikom jiným tam nepsala) a márinka mě začala za to "cupovat"... asi nějaká věrná kámoška, kt. bere jako útok na Kudláčkovou to, že mně bavila nálepková.. heleď, zejtra se sem možná vrátím, já teď už končím, bolí mě hlava, napsala jsem toho nějak moc a sáhodlouze, za což mě zas nějaká stručná duše nezapomene taky sepsout určitě.. tak se měj a zítra sem mrknu.. ahoj

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.