PROSTŘENO: Petr servíroval syrové brambory!
Sérii hostin z Liberecka zahájil stavební dělník Petr, který se od manželky raději odstěhoval na chatu do Podještědí, kde od ní má klid. Poradí si bez ní i v kuchyni?
Petrovo bydlení hostům sice nabídlo relax uprostřed lesů, ale v první řade se k němu přišli najíst. Jeho menu originalitou příliš nehýřilo, snad až na hlavní chod s názvem živáňská, který byl velkým tajemstvím.
Na šunkových rolkách toho Petr nemohl moc pokazit, ovšem při zelňačce se ozvala první vlna kritiky. „Polévku bych určitě více zahustila, udělala bych ji jemnější a zelí bych nakrájela,“ spustila svým strojeným projevem Blanka.
To nejhorší ale přišlo s jeho živáňskou, což byla směs masa a brambor připravená na ohništi. Petr totiž podcenil své schopnosti a hosté se tak dočkali jídla v nehotovém stavu. „Bohužel, hlavní chod se hostiteli vůbec nepovedl, nepodařil se mu dopéct. Brambory byly tvrdé, že opravdu křupaly,“ pokračovala Blanka.
Kdo se stane hvězdou libereckého týdne? Sledujte Prostřeno na Primě!
Petrovy recepty najdete po odvysílání pořadu ZDE!