Jitka Smutná o lesbické lásce: Celý život jsem se žen bála! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jitka Smutná o lesbické lásce: Celý život jsem se žen bála!

Jitka Smutná
Jitka Smutná (Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, Marek Pátek)

Až v 60 letech našla herečka Jitka Smutná odvahu k tomu, aby se přiznala ke své homosexuální orientaci. Nyní promluvila o tom, co předcházelo jejímu soužití se spisovatelkou Petrou Braunovou.

Hvězda seriálu Cesty domů i její partnerka si prošly manželstvím a pořídily si děti. Lesbická láska pro ně tehdy byla tabu a na vysněný vztah si musely počkat několik desetiletí. Jitka Smutná přiznala, že se už v mládi zamilovala do kamarádky, ale své emoce tehdy dokázala potlačit.

„Lesbu jsem si představovala jako hrubou ženu s velkými prsy a v koženém kabátě. Takže když mi došlo, že jsem se zamilovala do holky, hrozně jsem se lekla a řekla jsme si: Ne, tohle já nejsem,“ zavzpomínala Smutná v magazínu Dnes+TV.



Cestu k ženám si hledala velmi dlouho, přestože věděla, že manželství ji nenaplňuje. „Celý život jsem se žen spíš bála, protože umí být hysterické a nevyzpytatelné. Nechápala jsem, že se ve vteřině jejich nálada dokáže změnit a jsou schopny odvrhnout všechno, co do té doby měly,“ nahlédla Jitka Smutná do ženské duše.

Přestože už tři roky žije se svou přítelkyní, nemá potřebu rozvést se s manželem. „Díky jeho pochopení jsme dobří přátelé. Navždy se už budeme s oboustrannou laskavostí respektovat. V duchu mu dávám velký dík za to, že mě pustil, ne opustil,“ poděkovala svému manželovi.

Jitka Smutná už svou orientaci netají a její blízcí nový vztah respektují. Přesto však přiznává, že není výjimkou, když před ní lidé v metru s opovržením uhnou pohledem. 



Přečtěte si
hillaarkaa
19. 5. 2012 • 09:27

Vydala u Aha škrabáctva na román na pokračování ,jako u bukvoně Trošky

winterfreshka
18. 5. 2012 • 11:09

I herečka,její orientace je její věcí Kdyby to tu nepsali a já to nevěděla,bylo by mi to jedno dál.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.