Dcera Obermannové promluvila o Tajné knize: Mám o mámu strach! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dcera Obermannové promluvila o Tajné knize: Mám o mámu strach!

Berenika Kohoutová
Berenika Kohoutová (Aha! – Martin Přibyl, foto pro Aha! – Jiří Černohorský)

Rozruch okolo Tajné knihy Ireny Obermannové (49), v níž údajně popisovala svůj milostný poměr s exprezidentem Václavem Havlem (†75), se citelně dotkl i její dcery herečky Bereniky Kohoutové (20), kterou znáte například ze seriálů Ulice či Život je ples.

Berenika Kohoutová se věnuje nejen herectví, ale i zpěvu a psaní, na nějž zřejmě podědila talent po své matce – slavné spisovatelce Ireně Obermannové. „Máma je první čtenářkou mých textů. Zpočátku mi radila, jak je napsat lépe, ale teď už se jí většinou líbí a naposledy mi dokonce k jednomu z nich napsala, že to je konečně text plný lásky,“ rozpovídala se Berenika v rozhovoru pro magazín Lidových novin Pátek.

S její matkou se však pojí také velký mediální rozruch, jejž způsobila její Tajná kniha. V té údajně popisuje svůj milostný poměr s exprezidentem Václavem Havlem. Rozdělila tak veřejnost na dva tábory – jeden, který jí fandil a druhý, mnohem větší, který ji za takové urážení zbožňované bývalé hlavy státu nenáviděl. „Šíleně mě ten humbuk vytáčel. Najednou se kolem mámy vynořil zástup zakomplexovaných kritiků, kteří vycítili snadnou oběť a nelenili si do ní kopnout, a tím sami sobě dokázat, jací jsou pašáci,“ rozohnila se v rozhovoru Berenika.

Nejhorší však pro ni byla chvíle, kdy se Obermannová z velkého mediálního tlaku zhroutila. „Musím říct, že jsem se v tu chvíli o mámu hrozně bála. Ona to nesla strašně těžce. To, že přežila, dokazuje jen fakt, jak silná ženská je. Taky kdyby nebyla, nenechala bych si od ní v tolika věcech radit,“ pokračovala.

S matčiným nepříznivým mediálním obrazem se vyrovnávala po svém. Vždy, když někdo Obermannovou kritizoval, rozčílila se a začala důrazně uvádět věci na pravou míru. Jak prozradila, zaznamenala s touto metodou úspěchy. „Několik samozvaných kritiků se mi podařilo obrátit na správnou cestu. Přinejmenším se mi je podařilo donutit, aby si tu knihu přečetli,“ dodává Kohoutová.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.