Smutný Pavel Šporcl: To jsou zničené housle za 1 milion! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Smutný Pavel Šporcl: To jsou zničené housle za 1 milion!

Bára Kodetová a Pavel Šporcl.
Bára Kodetová a Pavel Šporcl.

Modré housle Pavla Šporcla (38) jsou na dvě půlky! Jak včera deník Aha! informoval, českému houslovému virtuosovi se je o víkendu podařilo zlomit na zkoušce před vystoupením.

Jde přitom o velmi vzácný hudební nástroj, jehož pořizovací cena byla několik stovek tisíc. Dnes se jejich hodnota vyšplhala na milionovou částku.

„Šel jsem dolů z pódia a uklouzl na schodech. Bohužel pád na zem poškodil i moje housle. Když jsem je pak viděl, byl to pro mě strašný šok,“ popisuje nehodu Pavel Šporcl, který si naštěstí jen narazil záda. A s odstupem několika dnů je rád, že si nepřivodil žádné vážné zranění ruky.

„Ještě větší neštěstí by bylo zlomit si ruku nebo dokonce prst,“ hrozí se těch nejčernějších scénářů houslista, který už v tuto chvíli svěřil svůj poklad do rukou houslaře Jana Špidlena, jenž tento cenný kousek před šesti lety vyrobil.

„Prý to půjde opravit. Bylo to štěstí, že se housle rozpadly na dvě části a odlomil se krk houslí od korpusu,“ dodává Šporcl, který teď musí hrát několik dnů na jiné housle.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.