Charlie Straight zahráli fanouškům na zahradě. Mezi ovcí a kozou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Charlie Straight zahráli fanouškům na zahradě. Mezi ovcí a kozou

Charlie Straight koncertovali v neobvyklém prostředí...
Charlie Straight koncertovali v neobvyklém prostředí... (Koule.cz)

Kapela Charlie Straight, která v roce 2009 získala tři hudební ceny Anděl za debutovou desku She´s a Good Swimmer, zahrála v neděli 14. srpna na dvorku rodinného domu ve Stříbrné Skalici u Sázavy. Jejich diváky byli výherci soutěže Hrejte víc Charlie Straight bratři Senftovi, jejich přátelé a hospodářská zvířata.

Charlie Straight, čtveřice muzikantů z Třince, odměnila speciálním domácím koncertem vítěze video soutěže. Kromě bratrů Senftů se na zahradě jejich vesnického domku sešli pod velikou vrbou kamarádi, široká rodina a také domácí zvířata – ovce, koza, pes a kočka. Podobnou akci u fanouška v obýváku kdysi uspořádali britští Pet Shop Boys.



„Naši příznivci si stěžovali, že nás málo hrají rádia. Tak jsme si řekli, proč jim nedat šanci s tím něco udělat,“ popsal nápad vyhlásit soutěž pro fanoušky basák Johnny Cienciala. „Vzniklo asi deset videí, některé z nich jsou hodně propracované a asi dalo dost práce je vyrobit. Všechny se dají najít na YouTube, stejně jako záznam tohoto domácího koncertu ze Stříbrné Skalice,“ doplnil Johnny.

Na celou akci se rodina Senftů řádně připravila. Maminka výherce Lukáše, studenta vysoké školy v Praze, napekla a navařila celou řadu dobrot, po koncertě se opékaly buřty. „Přípravy trvaly asi týden,“ komentovala paní Senftová s úsměvem talíře plné koláčků, řezů, chlebíčků a dalších pamlsků.

Občerstvení se, stejně jako počasí a samotná show na zahradě, kam dorazilo asi padesát kamarádů bratrů Senftových, podařilo. „Koncert dopadl výborně, ještě líp, než jsme si představovali,“ řekl Lukáš Senft.
„Atmosféra tu byla krásná. Okolo chodila koza, ovce, pes a kočka, tančily s námi i malé děti, které obvykle na naše koncerty nechodí, z toho jsem měl vážně radost,“ dodal po zahradním koncertě frontman kapely Albert Černý, jenž bojoval s unavenými šlachami na pravé ruce.



Fanoušky a fanynky, kteří se na soukromou akci ve Stříbrné Skalici nedostali, ale čeká ještě něco lepšího. Kapela s aktuálním hitem  School Beauty Queen ze seriálu 4Teens se totiž ve Skalici rozcvičila před velkou podzimní šňůrou.

Koule.cz tour Charlie Straight se uskuteční na přelomu září a října. Kapelu uslyšíte například v Plzni, Vysokém Mýtě, Olomouci, Ostravě, Českých Budějovicích a v Brně.

Na poslední koncert v pražském SaSaZu 11. října chystá kapela speciální show.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.