Český »Rytmus« promluvil o krveprolití v Praze: Střílel můj brácha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Český »Rytmus« promluvil o krveprolití v Praze: Střílel můj brácha!

Mohamed Ali (vlevo) s bratrem Viktorem, který je právě ve vazbě na Pankráci.
Mohamed Ali (vlevo) s bratrem Viktorem, který je právě ve vazbě na Pankráci. (pro Aha! – Miloš Schmiedberger, ČTK)

Je to deset dnů, co v Korunní ulici v Praze došlo k divoké přestřelce. Viktor Weinrich (36) tam postřelil muže J. J. (34). Podle jednoho ze zasahujících policistů trefil muže někam pod srdce, ale kulka se odrazila od žeber a vyletěla z těla ven.

Střelec pak utekl. Po střílejícím bylo vyhlášeno celostátní pátrání, on se však druhý den sám přihlásil na policii. Nedělní Aha! zjistilo, že střelec je bratrem Jakuba Mohameda Aliho (39), českého rapera, kterého mnozí přirovnávají ke slovenskému Rytmusovi. A právě Jakub o krveprolití s reportérem Nedělního Aha! mluvil.

Bráchovi hrozil smrtí

„Věděli jsme, že nějaký týpek, co působil v gay pornu a své bývalé přítelkyni zlámal pažbou pistole žebra, chodí po Praze a vykřikuje, že bráchu zabije. Dokonce byl v legiích a na Kubě dostal deset měsíců za to, že napadl policajta. Vyptával se, kde Viktora najde. Že ho najde zrovna ten den, to mě nenapadlo,“ začal své vyprávění Mohamed Ali.

„Já byl zrovna na pracovní schůzce, když vtom mně zavolal brácha a pověděl mi, co se stalo a co udělal. Nemohl jsem tomu vůbec uvěřit. Hned jsem se za ním rozjel,“ dodává Ali. Bratr byl v šoku, ale uvědomoval si, co spáchal. „Věděl, že udělal chybu. Měl zavolat policii, a ne po něm střílet. Co mi říkal, tak se jen bránil. Myslím si, že ta bouchačka nebyla jeho, ta podle mě patřila tomu týpkovi,“ tvrdí raper.

Následující hodiny společně přemýšleli, co dál. „Já být na jeho místě, tak zdrhnu někam na druhou stranu polokoule. Viktor se ale rozhodl, že půjde na policii a přizná se,“ konstatuje raper. Co mělo být důvodem, proč po jeho bratrovi J. J. šel? „Podle toho, co jsem slyšel, měl mít brácha nebo někdo z jeho kamarádů intimní styk s jeho bývalou přítelkyní,“ krčí rameny Jakub.

Snad sedět nepůjde

Vyprávění jako vystřižené z nějakého mafiánského filmu, kde se vše řeší zbraní a pomsta je otázkou cti, podtrhují i další věty rapera týkající se faktu, že policie už jeho bratra obvinila z pokusu o vraždu. „Může dostat deset až osmnáct let. Já doufám, že se ukáže, jak to celé bylo. Vždyť Viktor nikdy předtím neseděl. Měl jenom podmínku. A aby si kvůli takovém gaunerovi zkazil život, to by bylo hrozný,“ říká raper, který ho ve vazební cele pravidelně navštěvuje.

„Je v pohodě. Ví, co udělal a co ho může čekat. Horší je to s jeho dětma. Má osmnáctiletou dceru, která studuje uměleckou školu, a čtyřletého syna, který už teď válí v atletice. Viktor se jim hodně věnoval. Pokud půjde sedět, pomohu dětem jak to půjde. Nahradit ho ale samozřejmě nemůžeme,“ dodává Mohamed Ali, který se ale vůbec nepozastavuje nad tím, že přestože jeho bratr měl jeho slovy dýchat pro rodinu, měl mít pletky s jinou ženou.

Postřelený muž prý zmizel...

Po postřeleném muži se podle zdrojů z pražské galerky prý slehla zem. „Říká se, že ze sebe vytáhl hadičky a utekl do Německa. Myslím, že tohle dokazuje, že nemá čistý svědomí. Brácha se šel přiznat na policii, a on udělal pravý opak,“ zastává se tvrdošíjně svého bratra Jakub, který sám měl v minulosti nejednou pletky s policií a okusil i vězení.

„Tak znám zařízení v Holandsku i na Pankráci, bylo to kvůli věcem spojeným s mou firmou. Nikdy jsem ale žádnej flastr nedostal. Ani podmínku. Vždycky šlo o omyl,“ tvrdí Mohamed, který prý dobře zná i mafie působící v Česku.

„Organizovaný zločin tu řídí už jen Albánci a Rusové, Češi už ne. To bylo akorát v 90. letech, kdy to fungovalo stylem »zastřešování«. Někdo udělal byznys a potřeboval lidi, který mu to jak se říká zastřešili. Ale teď v roce 2011 je to už pryč, nikdo nepotřebuje zastřešovat. Podle toho, jak já sleduju galerku, tak z 90 procent se z těch lidí dnes stali podivní zpěváci nebo menší podnikatelé,“ uzavírá raper.

Přečtěte si
muchojka
10. 7. 2011 • 17:33

TY SES OD DETSVI NEZMENIL.... POZDRAVUJ MAMU ZDENKU I MACKA!DRZIM PALEC,ALE VIM,ZE TO DOPADNE PODLE NICH...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.