Badinková z Ulice: Snoubenec jí zatrhl domácí porod | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Badinková z Ulice: Snoubenec jí zatrhl domácí porod

Michaela Badinková je zastánkyní domácích porodů.
Michaela Badinková je zastánkyní domácích porodů. (Foto Aha! – Martin Přibyl)

Je to skoro rok, co Michaela Badinková (32), která si zahrála učitelku Lenku Drápalovou v seriálu Ulice, porodila dceru Evelínu.

Až dnes ale prozradila podrobnosti, které porodu předcházely. „Chtěla jsem rodit doma, ale přítel to nedovolil,“ řekla herečka, otcem jejíhož miminka je Jan Teplý mladší (34).

„Netvrdím však, že do budoucna se to nemůže stát. Přítel se na to musí připravit, musí uzrát a třeba jednou bude souhlasit,“ dodala Míša, která je zastánkyní domácích porodů.

„Psychika udělá velmi mnoho. Ženy se ve známém prostředí cítí lépe, jsou připravené na okolní vlivy. Na porod se připravují s porodní asistentkou, která se stará jenom o ně,“ vysvětluje důvody, proč rodit doma.

Tento názor ale nesdílí většina gynekologů a porodníků. Argumentují tím, že při jakémkoliv porodu mohou nastat komplikace, které ohrozí život plodu i rodičky.



Přečtěte si
jebuba
10. 6. 2011 • 11:33

Sestra mněla za sebou dva bezproblémové porody,ale ten třetí byl s komplikacemi a skončil rychlým císařským řezem.Všechno dopadlo dobře,ale nastat tato situace doma,tak nevím.P.Teplý je rozumný sympaťák a oběma moc gratuluji k miminku.

marmat
11. 5. 2011 • 21:18

Michaela Badinková je velká sympaˇfačka, ale tohle NEVYHODNOTILA - vůbec. Můj bratr přišel takto následkem překotného domácího porodu k výronu do mozku, který se u krásnýho kluka projevil až po 6 měsících. A na té úrovni tak už zůstal až do svých 15 let, kdy v ústavu zemřel na plicní embolii.Paní Badinková-po 30 jste vždy na RIZIKOVÉM těhotenství ne? Klika, že rozum má aspoň přítel

nola
11. 5. 2011 • 20:34

Přesně a výstižně napsáno ilis...když to dobře dopadne, tak se to pak mluví, ale vyčítat si, že mám třeba postižené dítě, protože se nedostalo včas ke kyslíku. To by asi měla každá žena zvážit, jestli jí alternativní pohoda tohle vyváží.

illis
11. 5. 2011 • 19:43

naprosto nechápu její touhu rodit doma. Sama jsem dětská sestra, oba porody jsem měla komplikované a neumím si představit, že bych rodila doma. Naopak, žádné domácí prostředí nemůže nahradit dobře vybavený porodní sál a zdravotnický tým, který je vždy připravený zasáhnout. Domácí prostředí proměnit podle potřeby na domácí porod, to si už vůbec neumím představit. Evelínce e jejím rodičům přeji hodně zdraví a štěstí. Snad to partner Míši zvládne, hlavně ať neustupuje. Domov je skvělý, ale rozhodně ne na to, abych tam přivedla na svět své dítě.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.