Ostře sledované svatby: Jiří Paroubek & Petra Kováčová | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Ostře sledované svatby: Jiří Paroubek & Petra Kováčová

Jiří Paroubek, když si bral Zuzanu
Jiří Paroubek, když si bral Zuzanu (rodinný archiv)

V listopadu roku 2007 se hotel Esplanade v Mariánských Lázních proměnil v nedobytnou pevnost. Za jeho přísně střeženými zdmi se tehdejší předseda ČSSD Jiří Paroubek (58) oženil se svou tlumočnicí Petru Kováčovou (36).

Paroubek byl tehdy na vrcholu politické kariéry a dopřál si svatbu se vší okázalostí. Když bývalou manželku Zuzanu po jeho boku nahradila výrazně mladší Petra, bylo zřejmé, že Paroubkova svatba se určitě neodehraje v komorním pojetí.

Paroubkovy lázně

Pro svou svatbu si vybral malebné západočeské město Mariánské Lázně, kde zavládl „zvláštní režim“. Městská policie mlčky přihlížela příjezdu významného politika, jehož řidič se netrápil s pravidly silničního provozu. Policisté měli v popisu práce udržet svatbu v utajení a svůj přístup zdůvodňovali „vyššími zájmy“. Částečně tak zastávali i funkci bodyguardů.

Svatbu s milenkou dosvědčil Fico

Za svědka šel Paroubkovi jeho slovenský protějšek Robert Fico. Oba politiky spojují nejen levicové názory, ale také společný osud. Fico si stejně jako Paroubek svou politickou kariéru zpestřil mladší milenkou. Je tedy logické, že výměnu Zuzany (52) za podstatně atraktivnější Petru rád dosvědčil.

Obřadu, během něhož Paroubkovi požehnal biskupa Církve českobratrské husitské, se zúčastnilo 30 nejbližších příbuzných a přátel. Paroubkova bývalá manželka ani jejich syn Jiří mezi nimi nebyli.

Petřin otec Paroubka před svatbou nepoznal

Jiří Paroubek se snažil svatbu utajit a záměrně několikrát změnil termín jejího konání, aby unikl zájmu médií. Během svatebních příprav byl dokonce tak zaneprázdněný, že ani nestačil rodiče své vyvolené požádat o její ruku. „Ještě jsme se neměli kdy setkat. Doufám, že po svatbě už to bude klidnější a já už budu mít čas se zeťákem pokecat,“ řekl krátce před veselkou deníku Aha! nevlastní otec Paroubkovy nastávající ženy Jan Černý.

Zuzanina pomsta

Bývalá manželka Jiřího Paroubka se s tím, že ji nahradila mladá tlumočnice, nemohla smířit. Po jejich svatbě oznámila, že opouští husitskou církev, která nové manželství posvětila. Paroubková v církvi ztratila oporu, když biskup jejího exmanžela oddal pouhé dva měsíce po jejich rozvodu.



Autor:  cam

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.