Největší skandály Miss: Králová a Žídková – Miss, které zasáhla smrt | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Největší skandály Miss: Králová a Žídková – Miss, které zasáhla smrt

Jejich tituly dělí deset let, smrt zasáhla obě...
Jejich tituly dělí deset let, smrt zasáhla obě... (koláž ahaonline.cz)

Zatímco naši nejvnadnější Miss Lucii Královou (32) zasáhla smrt blízkého člověka ještě před tím, než korunku královny krásy získala, Moniku Žídkovou (33) potkalo podobné neštěstí až o mnoho let později...

Mimo označení »nejvnadnější« nebo »s největším poprsím« se v souvislosti s Miss ČR 2005 požívá i »Miss s cejchem smrti«. Králová se totiž měla účastnit finále Miss už v roce 2004. Těsně před ním ale přišla zdrcující událost. Jejího přítele Václava Krejcárka zastřelila ve vlastní firmě jeho manželka, zřejmě ze žárlivosti, ačkoliv měli tehdy už tříletý vztah.

Po tragické události z finále ročníku, kdy zvítězila Jana Doleželová, okamžitě Lucie odstoupila a upadla do hlubokých depresí. „Přemýšlela jsem i o tom, že svůj život ukončím,“ přiznala později v jednom z rozhovorů. Oporu tehdy našla u rodiny. „Kdyby nebylo mého bratrance, nezvládla bych to. On mě vlastně zachránil i před sebevraždou. Zanedbával kvůli mně školní docházku a trávil čas se mnou i když byl v maturitním ročníku,“ vzpomínala na nepříjemné období Lucie.

Králová se rozhodla jít do Miss znovu

Pak ale sebrala všechny síly a rozhodla se, že už takhle dál žít nechce. Odstěhovala se do Prahy, našla si tam práci a znovu se přihlásila do Miss, přestože se obávala nepříjemných vzpomínek. Nakonec ale akci psychicky zvládla a dokonce ročník, kdy volili diváci, vyhrála.

Štěstí se na ní nepřestalo usmívat ani potom. Zamilovala se do bohatého podnikatele Zdeňka Kaufmanna, porodila mu syna Roberta, měla s ním opulentní svatbu na zámku Štiřín, ačkoliv se nechala dřív slyšet, že chtějí jen malý nenápadný obřad, a před rokem a půl Kaufmannovi porodila i druhého syna Richarda.

Pak ale nastal další zlom a loni se manželský pár rozešel. Králová nezůstala dlouho sama – je čerstvě zamilovaná do hokejisty Jiřího Šlégra.

Žídkovovou zasáhla smrtelná nehoda tanečního partnera

To příběh Miss ČR 1995 je úplně jiný.  Rodačka z města Kravaře na Ostravsku vyhrála v roce 95 nejen tuzemskou soutěž krásy, ale získala i titul Miss Europe. Dlouhá léta to vypadalo, že je v jejím životě všechno jako dokonale nalinkované. S nynějším manželem Petrem Březkou je ve šťastném vztahu od patnácti let, modeling opustila zavčas, dala přednost rodině a celkem úspěšně podniká v kosmetickém průmyslu.

Rána, která ji psychicky zničila přišla ve chvíli, kdy na ni byla upřena největší mediální pozornost - když tančila v druhé řadě taneční show StarDance. S tanečním partnerem a radiologickým asistentem Janem Halířem se jim v soutěži dařilo a Monice přirostl velice k srdci.

Když měl cestou z tréninku Halíř vážnou nehodu, kdy zřejmě usnul za volantem, vjel přes plnou čáru do protisměru, čelně se střetl s protijedoucím autem a usmrtil řidiče v něm, Monika se psychicky sesypala. Jan byl převezen s vážnými zraněními do nemocnice a přestože pravidla StarDance dovolují v takových případech celebritě pokračovat s jiným tanečníkem, Žídková to rezolutně odmítla.

Po StarDance se znovu stáhla z veřejného života a naposledy ji mohli diváci vidět na přenosu letošní České Miss, kde byla vyhlášena jako vítězka ankety o historicky nejoblíbenější Miss.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.