Semifinalista Dopita z Talentmanie - Zpíval s Bílou i Landou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Semifinalista Dopita z Talentmanie - Zpíval s Bílou i Landou!

Petr Dopita dnes.
Petr Dopita dnes. (Jihočeské divadlo, ara)

Jedním ze semifinalistů soutěže Talentmania na Nově je i mistr světa ve hře na pilu Petr Dopita (62), který v neděli postoupil do dalšího kola. Dopita však už má rozjetou muzikálovou kariéru!

Jedná se o sólistu opery a člena Jihočeského divadla v Českých Budějovicích, před lety se také na pódiu střídal s Danielem Hůlkou v roli hraběte Draculy po boku Lucie Bílé – paradoxně dnes porotkyně konkurenčního »talentu«.

Loni Dopita dokonce s porotcem Talentmanie Zdeňkem Troškou spolupracoval na opeře Čarostřelec, kterou Troška režíroval pro otáčivé hlediště v Českém Krumlově. „Ano, s Petrem jsme kamarádi, mám ho nesmírně rád, protože je to férový a nesmírně pracovitý člověk a ke všemu opravdu kumštýř,“ prozradil deníku Aha! Troška. To, že by mu nějak nadržoval, není reálné. O vítězích rozhodují v přímých přenosech už jen diváci. „My máme jen hlas poradní. Petrovi ale držím palce,“ dodal Troška.

Kromě Draculy účinkoval v muzikálech Johanka z Arku, Jekyll a Hyde či Tajemství od Daniela Landy. „Kromě zpěvu se věnuji od svých jedenácti let hře na poněkud zvláštní hudební nástroj – kanadskou pilu – a moc mne to baví. S pilou jsem procestoval řadu zemí západní a střední Evropy a větší část USA,“ pochlubil se Dopita, který žije s přítelkyní v Českých Budějovicích.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.