Vondráčková včera slavila třiašedesátiny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Vondráčková včera slavila třiašedesátiny!

Helena Vondráčková s jedním z darů, který na Žofíně včera dostala.
Helena Vondráčková s jedním z darů, který na Žofíně včera dostala.

Nostalgie, dlouhotrvající potlesk a moře kytek na Žofíně. Česká popová stálice zde včera narozeninovou párty. Ve čtvrtek jí totiž bylo 63 let!

Vzpomínání, dlouhotrvající potlesk a moře kytek... To včera vévodilo pražskému Žofínu. Svoji narozeninovou párty tu měla česká popová stálice Helena Vondráčková. Minulý čtvrtek jí bylo 63 let...

Své třiašedesáté narozeniny, které připadají na 24. června, oslavila včera koncertem v zaplněném pražském paláci Žofín zpěvačka Helena Vondráčková. Na jejím narozeninovém recitálu ji doprovodila skupina Charlie Band. Jako host vystoupila Šárka Vaňková. Vondráčková divákům nabídla své novější písně z alba Zůstáváš tu se mnou i starší hity.

Své vystoupení zahájila Vondráčková temperamentně starším hitem Nač vlastně v půli vzdávat mač. „Už to číslo začíná být nehezké, nebudu tady slavit, ale dělat to, co mě baví - zpívat,“ sdělila publiku v úvodu vystoupení a rychlejší tempo úvodu koncertu zachovala skladbami To tehdy padal déšť a Já půjdu dál.

Poté představila své poslední album Zůstáváš tu se mnou, z něhož mimo jiné nabídla baladu otextovanou Janou Rolincovou Mít rád až k zbláznění a coververzi písně Billyeho Joela She''s Always A Woman, kterou přezpívala s českým textem Zdeňka Rytíře Vím málo.


Vondráčkové blahopřeje Šárka Vaňková.

Obecenstvo populární zpěvačku odměňovalo dlouhotrvajícím potleskem a v pauzách mezi skladbami zahrnovalo květinami. Šárka Vaňková v roli hosta s oslavenkyní vedle svých vlastních písní zazpívala i starý hit Oh Baby, Baby. Ten Vondráčková původně zpívala s Martou Kubišovou, s níž se manžel Vondráčkové Martin Michal soudí kvůli jejímu odmítnutí turné obnovených Golden Kids.

Po skladbě Vzhůru k výškám z filmu S tebou mě baví svět Vondráčková ukázala své bubenické umění v další nové písní To je síla. Po pauze druhou polovinu koncertu překvapivě zahájila převzatým hitem Call Me z repertoáru americké skupiny Blondie a pokračovala písní Vodopád ze stejnojmenné desky, která ji v roce 2000 pomohla k jednomu z jejích návratů na výsluní tuzemské populární hudby.

Na 60. léta pak Vondráčková zavzpomínala svého času zakázanou skladbou Přejdi Jordán a blokem písní Waldemara Matušky připomněla rok od jeho úmrtí. Po sérii hitů Sladké mámení, Dlouhá noc a Lásko má já stůňu se se dočkala ovací vestoje.

Helena Vondráčková svou kariéru odstartovala v roce 1964 v soutěži Hledáme nové talenty. Začala vystupovat v divadle Rokoko, kde se potkala s Václavem Neckářem a Martou Kubišovou. Spolu pak založili trio Golden Kids. Jeho úspěšný start byl začátkem 70. let přerušen, protože Kubišová nesměla z politických důvodů dále vystupovat. Vondráčková a Neckář se vydali na úspěšnou sólovou dráhu. Vondráčková se objevila se v několika filmech. Vystoupila dvakrát s Karlem Gottem v newyorské Carnegie Hall. Působila mimo jiné v muzikálech Bídníci či Hello, Dolly!. Poslední album Zůstáváš se mnou vydala na konci loňského roku.

Loni své narozeniny Vondráčková oslavila vystoupením v zaplněném pražském Divadle Kalich. Zpěvačka, která běžně koncertuje ve velkých sálech nebo halách, si prý nezvykle komorní prostředí vybrala kvůli blízkému kontaktu s lidmi.

Více informací o narozeninové párty Heleny Vondráčkové najdete v zítřejším vydání deníku Aha!

Autor (ex, ČTK)

Foto Aha! Marek Pátek

29. 6. 2010. 10:50

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.