Jan Bendig: V šestnácti opouští rodiče! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Jan Bendig: V šestnácti opouští rodiče!

Jan Bendig - snímek z květnového online rozhovoru se čtenáři ahaonline.cz
Jan Bendig - snímek z květnového online rozhovoru se čtenáři ahaonline.cz

Už nechce být jen „...ten roztomilý ze Superstar“, ale zpěvák Jan Bendig (16). A pro uznání svého místa na hvězdném nebi se snaží udělat všechno. Dře na první desce a v šestnácti odchází od rodičů.

O prázdninách bude pokračovat v koncertování a zároveň chystá album, které by mělo vyjít na podzim. Šestnáctiletý zpěvák momentálně z Hradce Králové začne od září navštěvovat soukromou konzervatoř a s rodinou se přestěhuje do Prahy.

„Je kolem mě nyní méně rozruchu, než tomu bylo těsně po SuperStar, ale nestěžuju si. Pokaždé, když mám koncert, tak je plno,“ řekl Bendig, jenž v soutěži mimo jiné zaujal duetem George Michaela a Eltona Johna Don´t Let the Sun Go Down On Me, který zpíval s pozdějším vítězem Martinem Chodúrem.

Bendig v současné době vystupuje na soukromých akcích, v obchodních domech či na festivalech. Zatím bez doprovodné kapely zpívá skladby známé ze soutěže SuperStar.

„Už se nemůžu dočkat, až budu zpívat svoje písničky,“ podotkl. Dodal, že na podzim mu vyjde album předznamenané singlem Buď navždy mou, který pro něj napsala slovenská zpěvačka Jana Kirschner.

Také chystá duet s další účastnicí SuperStar Monikou Bagárovou, ale na jeho desce se neobjeví. „S Monikou je to přece jenom jiný druh hudby, na mém albu bude pop rock, hodně melodická hudba a hlavně živé písničky, žádné umělé bicí,“ vysvětlil Bendig.

Jeho zatím bezejmennou desku produkuje Jozef Šebo, autorsky se na ni budou podílet různí autoři včetně Bendiga a natáčet se bude na Slovensku. „Zpívat v angličtině je jednodušší, ale album bude v češtině,“ sdělil Bendig.

Usměvavý mladík často vystupuje na Slovensku, například na konci května se tam objevil na společném koncertu s drsným hiphoperem Rytmusem a rhytmandbluesovou zpěvačkou Tinou. Publikum ho prý přijalo bez problémů. „Dnešní teenageři poslouchají většinou dva styly, třeba pop rock i Rytmuse, kterého má rád i můj sedmatřicetiletý táta,“ uvedl Bendig.

Po prázdninách začne Bendig navštěvovat soukromou konzervatoř v Praze, kde bude studovat herectví, zpěv a tanec. „Je to nejtěžší kombinace, zkoušky vyšly, jenom jsem trochu zaváhal u not, ale to se doučím,“ uvedl.

S jeho studiem souvisí stěhování celé rodiny Bendigových z Třebechovic pod Orebem do Prahy. "Praha nám nedělá problémy, máme tu rodinu a kamarády“.

Na kompilaci s názvem 1. Česko Slovenská SuperStar s podtitulem Nové hity 2010 je Bendig zastoupen skladbou Málo tě znám. Podle svých slov má na soutěž stále hezké vzpomínky a s mnoha účastníky se dodnes stýká. „Ale už chci, aby mě na pódiu nazývali Bendigem a ne účastníkem SuperStar,“ dodal.

Autor (ex, ČTK)

Foto Aha! Petr Novotný

14. 6. 2010, 09:00

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.