Zámek Kateřiny Brožové z Pojišťovny štěstí - Prodávají ho za 50 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zámek Kateřiny Brožové z Pojišťovny štěstí - Prodávají ho za 50 milionů!

Zámek je hlavně zvenčí v dezolátním stavu.
Zámek je hlavně zvenčí v dezolátním stavu. (pro Aha! – Marek Hofman)

Máte přebytečných 50 milionů korun a chcete žít na zámku, kde vznikal seriál Pojišťovna štěstí, který každou neděli večer vysílá TV Nova? Zámek Grácie, kde žila Kateřina Brožová (42) se svým seriálovým manželem Jaromírem Hanzlíkem (62), je na prodej!

Zámek Grácie se ve skutečnosti jmenuje Hluboš a stojí nedaleko Příbrami. Přebýval na něm i první československý prezident T. G. Masaryk, než tu onemocněl zápalem plic a lékaři mu další pobyt zakázali. Teď je stavba za padesát milionů k mání.

Renesanční zámek s padesátkou místností, čtyřmi hektary parku a dalšími pozemky je v téměř dezolátním stavu, zato jde o vzácný architektonický skvost. Ještě loni se tu natáčela i poslední série Pojišťovny štěstí. Na podzim se ale zámek definitivně uzavřel.

„Honoráře za natáčení nám přispívaly na provoz a opravy, nyní ale prostředky nemáme, tak jsme se rozhodli zámek prodat,“ řekla deníku Aha! manželka spolumajitele Alena Velková. A realitní makléři doufají, že se ozvou zahraniční kupci s dostatkem kapitálu, kteří jej opraví a vybudují zde luxusní hotel.

„Ten zámek je úžasný a zasloužil by si opravdu bohaté majitele, kteří by mu vrátili lesk a náplň. Natáčelo se mi tam úžasně, mám na to skvělé vzpomínky,“ svěřila se nám herečka Kateřina Brožová, seriálová Dagmar Krausová.

Seriál se natáčel i v deset kilometrů vzdálené Příbrami. Přímo na náměstí T. G. Masaryka, v objektu dnešní České pojišťovny, byla filmová 1. Rodinná pojišťovna. A právě sedm kanceláří ve třetím patře, kde se natáčelo, je nyní k pronájmu. Kromě toho seriál vznikal také v Berouně, v Praze nebo ve Hvozdnici u Davle.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.