Šéf ODS Topolánek: Chce skončit v politice! Kvůli skandálnímu rozhovoru v magazínu pro homosexuály! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Šéf ODS Topolánek: Chce skončit v politice! Kvůli skandálnímu rozhovoru v magazínu pro homosexuály!

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek (ČTK – Igor Šefr)

Předseda ODS Mirek Topolánek si zatloukl další hřebíček do své politické rakve. A po svém posledním skandálu vážně uvažuje o tom, že politiku nadobro opustí. Za vše může neformální rozhovor pro gay časopis Lui. V něm Topolánek mj. prohlásil, že církev vymývá lidem mozky, navíc ještě nevybíravým způsobem urazil premiéra Fischera. Jeho možný politický konec nepřímo připustil i místopředseda ODS Ivan Langer.

„Tyto spekulace považuji za věci, které mohou nastat, ale jediný, kdo může něco takového říct, pokud o tom přemýšlí, je Mirek,“ řekl včera Aha! Langer.

Topolánka přitom rozlítila jeho vlastní slova, která prý byla zcela vytržena z kontextu a účelově překroucena. V soukromém rozhovoru totiž řekl také toto: „Gustav Slamečka, když jde opravdu do tuhého, opravdu do tuhého, tak jako ministr mám pocit, že uhne. A to ten Fischer prostě je Žid, není to gay, a ten uhne ještě dřív. To přeci nesouvisí s tím, že je gay, to souvisí s jeho charakterem.“ O obyčejném Čechovi, který je příznivcem Jiřího Paroubka, pak prohlásil, že by zase zasloužil zavřít a nakopat do pr.....

Topolánek včera posílal omluvy na všechny strany. Zbytečně. Jeho výroky o Židech, církvích a homosexuálech se značně dotkly i jinak smířlivého premiéra Fischera. Ten je označil za urážlivé a uvedl, že další komunikaci s Topolánkem omezí na pracovní minimum.

„Velmi mě mrzí, že se snaha pana Topolánka podpořit gaye a poskytnout našemu magazínu Lui rozhovor obrátila proti němu a že naše debata rozpoutala takovou mediální kampaň. Současně je mou povinností uvést, že ony hojně diskutované věty, které pan Topolánek vyřkl, byly skutečně vyřčeny s dobrým záměrem a ve výsledku vytrženy z kontextu.“ Jakub Starý, šéfredaktor magazínu Lui.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.