Herec Radek Brzobohatý: Vážná operace! Sotva se šourá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Herec Radek Brzobohatý: Vážná operace! Sotva se šourá!

Radek Brzobohatý
Radek Brzobohatý (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl, Marek Pátek)

Takhle stárne chlap! Pomalý krok a úpornou snahou i soustředěním zvrásněný obličej s pohledem upřeným k zemi. Tak se v posledních dnech pohybuje Radek Brzobohatý (77), legenda českého herectví a ztělesnění chlapského charismatu šedesátých a sedmdesátých let minulého století.

„Má problémy s kyčlemi, už ho to zase bolí a musí se pohybovat velmi opatrně. Zatím sice hraje a funguje v divadle i na natáčení, ale musí se trochu přemáhat. Byl by šel na operaci už loni, ale měl problémy s vysokým tlakem a lékaři si netroufali vzít ho na sál,“ říká o »dobrém rodákovi« či seriálovém F. L. Věkovi jeden z jeho přátel a dodává, že teď, když už je Radek s tlakem zpět ve standardních hodnotách, operaci nic nebrání. „Tlak má jako normální důchodce,“ říká jeho manželka Hana Gregorová (57). Podle jejích slov již herec ale před lety na první operaci kyčlí byl. Není však výjimkou, že vyměněná kyčel znovu bolí a musí se nahradit. „Může dojít k jejímu opotřebení, ale nejčastěji se stává, že problém je v ukotvení endoprotézy ve stehenní kosti, kde se může uvolnit,“ vysvětluje přední pražský ortoped.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.