»Rakovina« Agáty Hanychové - Její máma Žilková: Bojíme se testů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

»Rakovina« Agáty Hanychové - Její máma Žilková: Bojíme se testů

Fotografie
Fotografie (internal)

Zpráva o tom, že dcera herečky Veroniky Žilkové (48) – večírková královna Agáta Hanychová (24) – má rakovinu děložního čípku, přišla jako blesk z čistého nebe! Žádná kaše se však nejí tak horká. „Agáta byla jen na preventivním zákroku. Výsledky budou až za týden. Co já vím, na devadesát procent je zdravá a žádnou rakovinu nemá,“ prozradila deníku Aha! Agátina máma Žilková.

Hrozba, že Agáta má doopravdy rakovinu děložního čípku, je minimální, přesto to Veroniku Žilkovou v klidu nenechává. „Nebylo by to normální, kdybych neměla strach. Ale stejný strach prožívám, když jede v noci autem. Kdykoliv se může komukoliv z nás něco stát. Rozhodne Bůh, kdo bude žít,“ říká Žilková.

„Agáta byla na preventivním zákroku, měla zvýšenéhodnoty některých testů. Vzorky poslali na rozbor na histologii, výsledky by měly být příští týden. Sama jsem jí tady zařizovala lékaře, když byla v Americe. Podle lékařů to na devadesát procent nic zásadního nebude a rakovina to není, ale nikdy nevíte. U Melichara mi také říkali, že na osmdesát procent přežije, a nestalo se tak,“ dodává Žilková, které v roce 2007 zemřel půlroční syn Melichar kvůli vrozené zdravotní vadě.

Sama Agáta se k věci už nechce vyjadřovat i přesto, že včera poskytla lehce nadnesené tvrzení o své rakovině médiím. „Mám zvýšené výsledky testů, to znamená, že mám vyšší počet rakovinových buněk. Tak to bylo i myšleno,“ říká s tím, že co jí doopravdy je, se dozví z výsledků. Aby měla skutečně rakovinu, která jí byla médii přisouzena, snad kontroverzní modelce a »české Paris Hilton« nikdo nepřeje...

Kliknutím zvětšete
Agáto, může za to tvůj bezuzdný sex!

Nádory děložního čípku jsou po karcinomech prsu druhým nejčastějším typem rakoviny ženských orgánů. V ČR je každý rok diagnostikováno přes 1000 nových případů a přes 400 žen na následky tohoto onemocnění zemře. Pokud žena chodí pravidelně na preventivní prohlídky, mohou gynekologové odhalit pomocí cytologického vyšetření na děložním čípku již tzv. přednádorové změny. Když jsou správně ošetřeny, rakovina se nerozvine. Proti nemoci je možné se nechat i preventivně očkovat.

Jak nemoc vzniká?

Jde o sexuálně přenosnou chorobu, byla totiž prokázána souvislost mezi infekcí lidským papilomavirem (HPV infekcí) a vznikem rakoviny. Proto se očkování doporučuje dívkám ještě před zahájením pohlavního života.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.