Naďa Urbánková (70) - Rakovina znovu zaútočila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Naďa Urbánková (70) - Rakovina znovu zaútočila!

Se zákeřnou rakovinou prsu bojuje populární zpěvačka už téměř půl roku.
Se zákeřnou rakovinou prsu bojuje populární zpěvačka už téměř půl roku.  (Aha! – Marek Pátek)

Zpěvačka Naďa Urbánková (70) svůj boj s rakovinou prsu zdaleka nevyhrála. I když má v sobě poslední – sedmou dávku jedu, tedy chemoterapii, vypadá to, že nemoc znovu zaútočila.

„Právě jsem na poslední chemoterapii, je už sedmá a vypadá to, že vše bude v pořádku, protože je snáším dobře,“ svěřila se exkluzivně deníku Aha! zpěvačka. Jenže to, že pacient chemoterapii snáší dobře, neznamená, že je léčba úspěšná. Někdo zkrátka tyhle vysoké dávky jedů, které mají zničit nádor, ale ničí i zdravé buňky, snáší lépe... Podle Nadiných blízkých už měly být všechny procedury dávno ukončeny. Nemoc však prý zaútočila zase, a lékaři proto přistoupili preventivně k dalším zákrokům. „Její rodina je z prodloužení léčby smutná, ale věří, že válku s parazitem ve svém těle zvládne. Snad nejde o předzvěst mnohem vážnějších potíží,“ svěřila se nám přítelkyně Nadi Urbánkové. Sama zpěvačka věří, že nad zákeřnou nemocí nakonec zvítězí. „Mám velice dobrý krevní obraz a z výsledků jsem nadšená,“ říká Urbánková.

Nadin boj s rakovinou

Kliknutím zvětšete8. 7. 2009
Deník Aha! přináší šokující informaci. Naďa Urbánková v rozhovoru pro časopis Sedmička přiznala, že u ní lékaři objevili zhoubný nádor obou prsou. „Bude mi teď sedmdesát, a tak jsem si řekla: holka, cítíš se v pohodě, ale přece jen už máš nějaký věk. Měla by sis nechat zkontrolovat, jak na tom opravdu jsi. Musím se přiznat, že se mi moc nechtělo. Všechno vypadalo dobře, kamarád doktor mi ale doporučil, abych šla i na mamografii. A tam mi záhy zjistili, že mám karcinom v obou ňadrech. A navíc dost agresivní,“ řekla v rozhovoru Urbánková. Jedinou možností je amputace obou prsou a následná chemoterapie.

9. 7. 2009
Deník Aha! přináší exkluzivní informace o tom, že Naďa Urbánková již má operaci několik dní za sebou a zotavuje se v nemocnici. „Všechno, co se dalo říct, jsem řekla a zatím k tomu není co dodat. Už jen proto, že není jisté, jak to dopadne. Potřebuji mít klid na léčbu. Z celého srdce zdravím vaše čtenáře a vzkazuji jim, ať mi drží palce,“ řekla zpěvačka deníku Aha!

10. 7. 2009
O nemoci a především operaci se na světlo světa dostaly nové šokující informace. Pouhý den po tom, co lékaři pětinásobné Zlaté slavici odoperovali obě prsa, bojovala Urbánková o holý život. Byla převezena na jednotku intenzivní péče. „Maminka je na tom strašně špatně. Objevily se u ní pooperační potíže, dostala vysoké horečky a mám strach, že i když je silná, tenhle boj nezvládne. Nesmí mi umřít!“ plakala Urbánkové dcera zpěvačka Jana Fabiánová.

18. 7. 2009
Naďa Urbánková byla propuštěna z pražské nemocnice U Apolináře. Pooperační komplikace naštěstí ustoupily, a zpěvačka tak mohla začít se zotavováním u své dcery. Po zahojení jizev a vytažení stehů ji čeká chemoterapie. Na paní Urbánkové ale není nějaká tragédie vůbec znát. Je stále usměvavá a srší optimismem. „Chci zpívat, budu zpívat! A dokud se zpívá, ještě se neumřelo,“ vzkázala zpěvačka všem svým fanouškům.

Kliknutím zvětšete20. 8. 2009
Začíná ambulantní léčba. Při chemoterapii lékaři pacientovi do těla vpravují agresivní chemické látky. „Lékaři mi doporučili, abych se nezdržovala ve větších skupinách lidí, mohla bych pak podlehnout běžné infekci, “ řekla Urbánková redaktorce deníku Aha!

21. 9. 2009
„Jsem teď po třetí chemoterapii, začátkem října jdu na další. Vždy mám tak tři týdny pauzu. Podle lékařů je vše na dobré cestě,“ prohlásila stále usměvavá a optimisticky založená zpěvačka. Zároveň přiznává, že nosí paruku. Vlasů se zbavila sama dřív, než jí začaly vypadávat následkem chemoterapie. „Obstarala jsem si šátky a paruky, myslím, že to ani není poznat. Aspoň ušetřím za kadeřníka,“ dodala ještě na závěr.

23. 9. 2009
Fotografové deníku Aha! zjistili, že Naďa Urbánková se zotavuje v Želivském klášteře na Vysočině. Má tam pronajatý byt. Také začala opět pracovat. Moderuje v jihlavském rádiu a plánuje i vystoupení na jevišti. „Zatím chemoterapie snáším dobře, ale už se těším, až vlezu na jeviště a zazpívám si,“ doufá zpěvačka v brzký návrat na pódium.

21. 11. 2009
Zpěvačka má za sebou poslední chemoterapii. Kupodivu celou sérii nepříjemných procedur snáší dobře. Podle všeho ale nemá Urbánková zdaleka vyhráno...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.