Kamarádi o Muži roku Zachovi: Za ochrnutí si může sám | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Kamarádi o Muži roku Zachovi: Za ochrnutí si může sám

Martin Zach
Martin Zach

VRCHLABÍ – Včerejší verdikt lékařů už je definitivní. A není dobrý. Martin Zach (23), v pátek vyhlášený Mužem roku 2009, který si v sobotu poranil páteř při skoku na lyžích do vody, již nikdy nebude chodit!

Včerejší verdikt lékařů už je defi nitivní. A není dobrý. Martin Zach (23), v pátek vyhlášený Mužem roku 2009, který si v sobotu poranil páteř při skoku na lyžích do vody, již nikdy nebude chodit! A jen Bůh ví, jestli rozhýbe své ruce. Osud o to smutnější, že si za něj tenhle krasavec může sám...

Podle svých kamarádů machroval, skákal bez helmy, a ještě k tomu na běžkách. „Vyhecovali ho kluci, byl to jeho třetí skok. Vždyť na tom Kačáku už skáče spoustu let a zná to tam,“ tvrdí jeho kamarádi na internetové síti Facebook. Kdyby se tak nepředváděl, nemuselo se to stát. Jenže Martin Zach chtěl den po svém velkém vítězství všem ukázat, jaký je borec. A bohužel se mu to zle vymstilo.

Dnes leží na jednotce intenzivní péče v Hradci Králové, kde ze soboty na neděli prodělal sedmihodinovou operaci páteře a míchy. S okolím komunikuje jen velmi málo a ze zdravotních důvodů mu byly zakázány i veškeré návštěvy. Do jeho pokoje smějí pouze rodiče.

Kliknutím zvětšetePřestože se operace zlomeného osmého obratle, který tlačil na míchu, povedla, lékaři na devadesát devět procent potvrdili, že ochrnutí dolních končetin je trvalé. U horních končetin jsou jen málo optimističtější. Martinovy ruce jsou zatím od loktů dolů necitlivé, ale nervová vlákna lze cvičením a rehabilitací obnovit. Psychický stav nejhezčího muže Česka je prý ale zatím špatný...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.