Kam zmizeli hlasatelé? Co dělají DNES... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kam zmizeli hlasatelé? Co dělají DNES...

Alexander Hemala
Alexander Hemala

PRAHA – Vídávali jsme je na obrazovkách České televize (ČT) každý den. Uváděli pořady, filmy, soutěže i pohádky. Co dnes dělají programoví hlasatelé.


PRAHA – Vídávali jsme je na obrazovkách České televize (ČT) každý den. Uváděli pořady, filmy, soutěže i pohádky. Co dnes dělají programoví hlasatelé, kteří se na konci minulého roku v aktivní službě rozloučili s profesí, jaká dávala ČT tvář téměř padesát let? Stále spolupracují s ČT nebo se vrhli ke konkurenci? Jak se mají po půl roce od konce služby? To vám prozradí deník Aha!

Alexander Hemala (53)

Bývalého doyena televizních hlasatelů můžeme také slyšet na rádiu Impuls, kde má svou vlastní rubriku Nabídka pořadů. Spolupracuje i nadále s Českou televizí, kde provází v magazínu pro seniory s názvem Barvy života. „Mluvím tam o volném času a jak jej mohou starší lidé nejlépe strávit,“ říká Hemala. Tento pořad budeme moci sledovat každý druhý pátek, kdy se bude střídat s pořadem Sama doma. První díl bude Hemala natáčet na konci srpna.

Petr Lesák (33)

Kliknutím zvětšetePo skončení magazínu ČT 1 Vypadáš skvěle připravuje dva nové pořady - Jste to, co jíte o životním stylu a magazín o proměnách bydlení Přes nový práh. Ty se objeví na televizních obrazovkách v září. První je tvořen dle mezinárodní licence, druhý je z dílny jeho produkční firmy REAL TV. Je také šéfredaktorem realitních novin Harmonie domova. Když mu vyjde čas, vysílá na rádiu Impuls.

Gábina Přibilová (24)Kliknutím zvětšete

Půvabná Gábina Přibilová v současnosti studuje a chce se stát turistickou průvodkyní po Praze.

Viola Ottová (39)

Kliknutím zvětšeteModerátorka připravuje se svojí kamarádkou televizní pořad v podobě kreativního magazínu s názvem Veletrh kreativity. Ten by měla Česká televize uvést v dubnu příštího roku. „Tento pořad bude pro kohokoli, kdo bude chtít využít volné chvilky pro vylepšení svého bytu, zahrady a tak dále,“ prozradila o svém novém pořadu Viola, která se chce pustit do podnikání.

Jiří Ptáčník (57) Kliknutím zvětšete

I on stále moderuje v rádiu, Českém rozhlasu. Se svou bývalou hlasatelskou spolupracovnicí Marií Retkovou uvádí na ČT upoutávky Přehledy pořadů. Také ale dabuje přírodovědné dokumenty. „Jinak přes rok hraji v Branickém divadle a v Divadle U Hasičů ve hrách Koktejl a Hřbitov slonů. S divadlem také vyjíždím i na Slovensko,“ říká bývalý hlasatel Jiří Ptáčník.

Klára Doležalová (32)

Kliknutím zvětšetePracuje jako moderátorka ve Snídani s Novou a z České televize odešla jen krátce před ukončením hlasatelské služby. „Musím hodně brzy vstávat. Hlavně, když mám například tři dny za sebou, tak se vůbec nevyspím,“ stěžuje si s nadsázkou Klára Doležalová.

Martina Vrbová (34)Kliknutím zvětšete

Stále působí v České televizi v pořadu Sama doma. S režisérkou Alenou Hynkovou natáčí dokumenty s názvem Malé velké hry. „Je to o tom, jak jsme prožívali dobu před rokem 1989. Už nám tam vyprávěl například Marek Eben nebo Aleš Cibulka,“ prozradila Martina.

Iveta Kováčová (43)

Kliknutím zvětšeteIveta Kováčová pracuje na zpravodajském kanálu ČT 24, kde se věnuje kultuře. Také připravuje pořad Před půlnocí a působí ve skupině Triny spolu s Dagmar Podkonickou a Janou Fušerovou, už vydaly dvě alba.

Marie Retková (50)Kliknutím zvětšete

Dětmi oblíbená hlasatelka každý druhý týden natáčí upoutávky pro Českou televizi. „Ty dělám se svým dlouholetým kolegou Jiřím Ptáčníkem a stále mě to baví,“ svěřila se Retková. Mimo jiné natočila reklamu na prací prostředek a občas moderuje společenské akce.


Autor: (boš, son, mac)
Foto: Rudolf Jung, Lenka Hatašová

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.