Štěpánka Duchková: Trpí laktační psychózou! Přišla o mléko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Štěpánka Duchková: Trpí laktační psychózou! Přišla o mléko!

Štěpánka s přítelem Janem Hruškou a chlapečky Honzíkem a Adámkem.
Štěpánka s přítelem Janem Hruškou a chlapečky Honzíkem a Adámkem. (Aha! – Martin Hykl, archiv Kokoii)

PRAHA – Po třech týdnech po porodu přišla moderátorka Štěpánka Duchková (35) o mateřské mléko! Dvojčátka Honzíka a Adámka, která si jen před pár dny konečně dovezla z porodnice, tak nemůže ani nakojit. Ba co hůř, Duchková přiznává, že od porodu trpí laktační psychózou!


„Mám kolem sebe hodně pomocníků, hlavně přítele a maminku, ale všechno mi ztěžuje poporodní laktační psychóza. Projevuje se tak, že mi vypadávají slova a nemůžu si na ně vůbec vzpomenout. Pořád si kluky pletu, i když jsou rozpoznatelní díky své velikosti,“ prozrazuje čerstvá maminka, kterou navíc trápí problémy s kojením.

„Mateřského mléka bylo tak málo, že už prostě na oba kluky nestačilo. Museli jsme je dokrmovat umělou výživou a teď už vlastně nekojím vůbec,“ dodává Štěpánka, která si od starostí odpočinula na slavnostním představení nové luxusní kosmetické firmy. „Děti jsou na zahradě a hlídá je jejich tatínek, tak jsem si mohla odskočit,“ usmívala se Duchková. Na párty se ale dlouho nezdržela, zhlédla masáž a běžela zpět za svými dvojčátky.

Co je laktační psychóza

Poporodní deprese (také laktační psychóza či poporodní blues) se projevují tak, že žena začne být netečná, nemá zájem o dění kolem sebe, trpí nechutenstvím, pocity viny, je stále unavená, mívá noční můry, v těžších případech trpí halucinacemi, nemá zájem o dítě a může to vyvrcholit až sebevražednými pokusy. Výrazným poznávacím znamením je ztráta kontaktu s realitou – maminka s laktační psychózou neví, jaký je den, kolik je hodin, jak se jmenuje apod.
Zdroj: Hutnická zaměstnanecká pojišťovna

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.