Lucie Bílá: Synovo školné přijde na 7 milionů korun! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Lucie Bílá: Synovo školné přijde na 7 milionů korun!

Syn Lucie Bílé, Filip Kratochvíl, není zrovna studijní typ, i když máma do jeho vzdělání investuje miliony.
Syn Lucie Bílé, Filip Kratochvíl, není zrovna studijní typ, i když máma do jeho vzdělání investuje miliony. (Aha! – Petr Novotný, Marek Pátek)

PRAHA – Vyhozené peníze! Přesně tak se dá nazvat osud sedmi milionů korun, které zpěvačka a vyučená švadlena Lucie Bílá (43) investovala do základního a středoškolského vzdělání svého syna Filipa Kratochvíla (14).

Jenže je to špatná investice
Filip je lempl, a školu fláká!

Ten nejenže patří na Mezinárodní škole v PrazeNebušicích mezi nejhorší žáky. Ba co více! Po vystudování střední školy už ve studiu nechce pokračovat!

Lucie Bílá zažívá obrovské zklamání. Chtěla Filipovi zajistit vzdělání, které sama nikdy nedostala – vyučila se jen dámskou švadlenkou. Jenže on si její snahy neváží a výuku na prestižní škole pořádně fláká. A to i přesto, že na roční školné si běžný Čech nevydělá ani za dva roky poctivé práce. Jen za Filípkovu první třídu Bílá zaplatila 18 600 dolarů, což je zhruba 409 tisíc korun! Každý rok podle stanov školy platí o pět procent víc než rok předtím.

To znamená, že za poslední rok gymnázia, to už bude Filipovi devatenáct, zaplatí 735 tisíc korun! Ale jak se zdá, ani peníze vám rozum nenadělí a Filip šanci, kterou chytřejší a talentovanější děti nedostaly, nevyužil...

„Filip není studijní typ. Zdědil to po mně a po svém otci. Ani jednoho z nás nebavilo vysedávání ve školní lavici,“ svěřila se před časem Aha! zklamaná zpěvačka „Na vysokou nejspíš ani nepůjde. Ale to uvidíme časem. Zatím se mu zalíbilo v mé branži. Zkouší dabing, ale ze všeho nejvíc by chtěl být režisérem,“ dodává jedenáctinásobná Slavice, která si kdysi myslela, že bude mít doma právníka či doktora. Nyní už ví, že se syn vydá na stejnou dráhu jako ona, což v důsledku znamená jen jedno – vyhozených sedm milionů korun, které mohla Bílá využít rozhodně lépe, kdyby Filipa posílala do normální neplacené státní školy...

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.