Karel Vágner: Gott je mimozemšťan! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Karel Vágner: Gott je mimozemšťan!

 (Aha! – Martin Hykl, Alexandr Malachovský)

PRAHA – Mistr, Zlatý slavík, naprostý fenomén a teď už bohužel i mimozemšťan. Karel Gott (69) to ale schytal! Tímhle »titulem« se asi pyšnit nebude. Paradoxně ho takto nazývá jeden z jeho nejlepších kamarádů – muzikant, skladatel a producent Karel Vágner (66).

Proč se takhle naváží do zpěváka, jenž sbírá jednu cenu za druhou a jehož popularita trvá už neuvěřitelných padesát let?

„Osobně jsem přesvědčen, že Karel je mimozemšťan,“ tvrdí Karel Vágner v jednom z rozhovorů v připravované knize Cesta na vrchol, která brzy vyjde. Je snad Gott bytostí nadpozemskou? Měsíčňan nebo Marťan, je to jedno, Vágner si prostě trvá na svém. Důvody jsou však zcela oprávněné – to, co dokázal Karel, by prostě normální smrtelník nemohl nikdy zvládnout. Jeho cesta na vrchol byla opravdu ojedinělá. V jednu chvíli se na jeho slávu a úspěch pohlíželo se stejným obdivem, jako by se nad Bertramku snesli ufoni.

„A tak jsme to i myslel. Už jenom za to, co dokázal nejen v dobách minulých, ale i teď, ve svých současných letech, si zaslouží úctu a obdiv,“ vysvětluje Vágner, proč kamaráda na život a na smrt nazývá mimozemšťanem. „Je to dokonalý profesionál, a navíc obdivuji jeho vlastnosti čestného člověka,“ tvrdí producent, který nakonec přece jen připouští, že Mistr patří do tohoto světa.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.