Český lev 2008, nominační večer - LVÍ TRAPAS! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Český lev 2008, nominační večer - LVÍ TRAPAS!

„A tudle, nikam nejdu,“ jako by chtěl říct slavný herec, když na dceru Annu vyplázl jazyk.
„A tudle, nikam nejdu,“ jako by chtěl říct slavný herec, když na dceru Annu vyplázl jazyk. (Aha! – David Kundrát)

PRAHA – Nominační večer prestižních filmových cen Český lev 2008 se stal lvím trapasem! Výpadky mikrofonu, amatérská režie, předčasně odcházející hosté a hostesky, které musely prosit lidi ve foyer, aby se šli dívat přímo do sálu – tak to v pátek večer vypadalo v pražském kinu Lucerna.

Nominační večer prestižních filmových cen Český lev 2008 se stal lvím trapasem! Výpadky mikrofonu, amatérská režie, předčasně odcházející hosté a hostesky, které musely prosit lidi ve foyer, aby se šli dívat přímo do sálu – tak to v pátek večer vypadalo v pražském kinu Lucerna.

Petr Vachler, hlavní organizátor a režisér večera, si sice potrpěl na striktně společenský oděv a kultivovaný vzhled hostů, jenže... Sám asi neví, co je hřeben! Ani nominační večer mu totiž nestál za to, aby se učesal. Učesaný nebyl ani jeho výkon! Objevila se spousta chyb – od výpadků mikrofonu přes vrcholně trapné moderování Ester Kočičkové a »blbé blondýny« Ivy Pazderkové až k samotnému tématu večera, které kopírovalo už stokrát předtím »vykradené« téma písniček od skupiny ABBA.

Není divu, že ještě před polovinou večera bylo možné vidět Barbaru Nesvatbovou, jak utíká i s pánským doprovodem. „To je můj známý, doprovod na večer, nic víc,“ řekla mezi řečí. Na otázku, proč odchází tak rychle, ale odpověděla jako profesionálka. „Musím domů za nemocnou dcerou,“ usmála se a odešla. Nebyla ovšem jediná. Mezi »uprchlíky« byste však nespatřili Bolka Polívku. Vzhledem k tomu, že se na tradičně vegetariánském rautu příliš nenajedl, holdoval i s přítelkyní Marcelou panákům becherovky. Jedinou opravdovou hvězdou večera byla Aňa Geislerová. Její výstup při předávání Ceny Magnesia za nejlepší zahraniční film všechny pobavil.

Nezbývá než doufat, že udílení cen, které se uskuteční 7. března, nominační trapas vylepší...

Výběr z nominací na Českého lva 2008
  • Nejlepší film: Karamazovi – Tobruk – Venkovský učitel
  • Režie: Karamazovi – Tobruk – Venkovský učitel
  • Dokument: Ghetto jménem Baluty – Občan Havel – René
  • Výtvarný počin: Bathory – Kozí příběh – Pověsti staré Prahy – Tobruk
  • Hlavní ženský herecký výkon: Anna Friel (Bathory) – Martha Issová (Děti noci) – Zuzana Bydžovská (Venkovský učitel)
  • Vedlejší ženský herecký výkon: Lenka Termerová (Děti noci) – Emília Vášáryová (Nestyda) – Zuzana Krónerová (Venkovský učitel)
  • Hlavní mužský herecký výkon: Karel Roden (Hlídač č. 47) – Ivan Trojan (Karamazovi) – Pavel Liška (Venkovský učitel)
  • Vedlejší mužský herecký výkon: Vladimír Dlouhý (Hlídač č. 47) – David Novotný (dvakrát – za O rodičích a dětech a za film Karamazovi)

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.