Zemřel syn herce Andreje Hryce - Přemohl rakovinu varlat a pak... Zahynul v troskách tohoto auta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zemřel syn herce Andreje Hryce - Přemohl rakovinu varlat a pak... Zahynul v troskách tohoto auta!

Tak dopadlo auto Huga Hryce po nárazu do lampy. Policie teď prošetřuje, zda Hugo nebyl pod vlivem alkoholu.
Tak dopadlo auto Huga Hryce po nárazu do lampy. Policie teď prošetřuje, zda Hugo nebyl pod vlivem alkoholu. (PZSR, TV Nova, ara)

BRATISLAVA – Je to velká lidská tragédie. Nová hvězda seriálu Ulice Andrej Hryc (59) včera ztratil syna Huga (†22). Hugovo auto se v Bratislavě doslova rozpůlilo o sloup veřejného osvětlení, a on zemřel na místě.

Je to velká lidská tragédie. Nová hvězda seriálu Ulice Andrej Hryc (59) včera ztratil syna Huga (†22). Hugovo auto se v Bratislavě doslova rozpůlilo o sloup veřejného osvětlení, a on zemřel na místě. Tato příšerná zpráva přišla jen pár týdnů poté, co Hrycova rodina měla poprvé důvod k úsměvu. Tehdy lékaři Hugovi oznámili krásnou zprávu: Rakovinu varlat jsi zdolal, smrti se už nemusíš bát...

Hugo za volantem červené hondy a ani jeho stejně starý spolujezdec, kamarád a bývalý spolužák z gymnázia Jakub Karas, který zemřel po převozu do nemocnice, neměli šanci na přežití. Jejich auto se totiž po nárazu do sloupu veřejného osvětlení rozpůlilo, všude létaly trosky – jen motor skončil asi třicet metrů od auta. „Při tragické nehodě v bratislavském Lamači zahynul řidič Hondy Accord a po páté hodině ranní po převozu do nemocnice zemřel i jeho spolujezdec,“ řekla slovenskému deníku Nový Čas tisková mluvčí bratislavské krajské policie Alena Toševová.

Zhroucený Andrej Hryc, který měl včera ráno natáčet další díl Ulice, musel jet do Bratislavy identifikovat tělo syna. „Pan Hryc volal na produkci a oznámil tragickou událost. Je to pro něj extrémně těžká životní situace, a tak je samozřejmostí a naší lidskou povinností, že jsme mu s přeložením natáčení vyšli vstříc. Dostal pochopitelně volno a jel okamžitě do Bratislavy. Scény, ve kterých hraje, se budou dotáčet v lednu,“ řekla Aha! manažerka seriálu Johana Brzobohatá.

Do Bratislavy jede i Hrycova dcera a Hugova sestra Wanda Hrycová, která nyní žije v Miláně. I ona byla bratrovi obrovskou oporou, když se v říjnu dozvěděl, že onemocněl rakovinou varlat. Založila občanské sdružení Nebojte se, které mělo prolomit tabu kolem rakoviny varlat. A její první aktivitou byl kalendář s akty kamaráda Huga Hryce, herce Viktora Horjana. Kalendář se paradoxně křtil teprve před dvěma týdny. „Je to strašné. Jsem nešťastný a žal, který mám v sobě, se slovy nedá popsat,“ svěřil se Novému Času Viktor Horjan.

Bože, proč jsi tomu klukovi nepřál...

Hugo Hryc měl celý život před sebou, a už mu osud začal šeredně zatápět. Letos v říjnu mu lékaři našli nádor varlat, kvůli kterému musel přerušit vysokoškolské studium v Moskvě, přiletět domů do Bratislavy a podrobit se těžké operaci. Lékaři mu nádor odstranili a na histologii pak zjistili, že nádor byl zhoubný. Metastázy se navíc začaly šířit do celého těla, a tak Hugo musel na chemoterapii. „Tak špatné zprávy jsme nečekali ani v nejhorším snu. Myslel jsem si, že už mě čeká relativně pokojné a pohodové období. A najednou přijde jobovka nejhoršího druhu, jakou si dokážete představit,“ řekl tehdy Andrej Hryc Novému Času.

Hugo si vytrpěl své... Chemoterapie měla čtyři kola. Po tom závěrečném a po dalších vyšetřeních si však mohl oddechnout. Lékaři řekli, že nad zabijákem rakovinou zvítězil. Nikdo tehdy netušil, co dalšího si osud pro Huga připravil...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.