Honza Nedvěd: Slováci ho milují víc než Gotta | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Honza Nedvěd: Slováci ho milují víc než Gotta

Honzu Nedvěda popularita, kterou na Slovensku má, moc těší.
Honzu Nedvěda popularita, kterou na Slovensku má, moc těší. (Aha!: Dalibor PUCHTA)

PRAHA – Legendární písničkář Honza Nedvěd (59) prožívá fenomenální návrat na koncertní pódia. Překvapivě ale jeho turné pětatřiceti koncertů proběhlo na Slovensku. Tam je v současné době Nedvěd podstatně slavnější a populárnější než doma v Česku.

Jediné, co tak Honzovi v současné době kazí náladu, byl článek v jednom bulvárním týdeníku. Podle něj chtěla před lety maminka Nedvědovy přítelkyně Pavlínky (24) skočit i se svou dcerou z okna. „Celé to bylo vymyšlené, ale nedá se proti tomu vůbec bránit,“ zoufá si Nedvěd. Jinak ale slavný písničkář září spokojeností. „Zažívám jedno z nejlepších období ve svém životě. Koncerty jsou vyprodané. Nová deska, která vyjde v říjnu, je už téměř hotová. Bude se asi jmenovat Ten den, kdy mi vyšlo slunce a doufám, že se bude lidem líbit,“ přeje si písničkář.

Velký úspěch mělo jeho nedávno skončené turné po Slovensku. „Hráli jsme na náměstích asi pětatřiceti měst. Přišlo neuvěřitelné množství lidí a bylo to pro mě téměř neskutečné,“ nadšeně popsal Nedvěd deníku Aha! své čerstvé zážitky ze Slovenska. U východních sousedů je tak autor mnoha folkařských hitů v současnosti ještě slavnější než v Česku. „Mají mě tam opravdu hodně rádi,“ spokojeně přiznává Nedvěd. Na jeho slovenských internetových stránkách se dokonce objevil vzkaz jedné fanynky, že je u Dunaje Nedvěd slavnější než Karel Gott.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.